От началото на годината до момента има 44 жертви на

...
От началото на годината до момента има 44 жертви на
Коментари Харесай

Няма данни за гонка при катастрофата с две жертви в Пловдив

От началото на годината досега има 44 жертви на пътя по-малко, съпоставено със същия интервал на предходната година, сподели на брифинг в Благоевград служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, представен от Българска телеграфна агенция. Безопасността на придвижването по пътищата е един от двата съществени целта на Министерство на вътрешните работи (МВР) и към този момент се постига резултатът и задачите, които си бяхме сложили, сподели Калин Стоянов по отношение на по-малкото жертви на пътя по отношение на предходната година. Всичко това е резултат от ограниченията, които ние предприехме, а точно засиления надзор по пътищата, отнемането на коли на пияни и дрогирани водачи и повишение на събираемостта от санкции с 40%, уточни служебният вътрешен министър.

Операцията ще продължи до второ разпореждане от моя страна, за задачата от през днешния ден по пътя ще бъде безусловно цялата техника, с която ние разполагаме, както и всички чиновници с полицейски пълномощия, които могат да работят по линия на пътна полиция, разгласи още Стоянов. 

Служебният министър на вътрешните работи сподели в отговор на въпрос, че все още няма информация за полицейско гонене при тежката катастрофа от тази нощ в Пловдив. Изключително тежко произшествие, още веднъж с две жертви, само че това, което за следващ път ми прави усещане, е че е следващото от няколко месеца пътнотранспортно произшествие, което е осъществено от по този начин наречените „ млади водачи “, разяснява Стоянов и добави, че евентуално има проблем във връзка с образованието на водачите.

Във връзка с инцидента в Арбанаси, при който 11-годишно дете е простреляло в дясното стъпало дете на 12 години, Калин Стоянов уточни, че има формирано досъдебно произвеждане. Най-хубавото в тази ситуация е, че детето е крепко, вън от заплаха, занапред следва да се открива от прокуратурата по какъв начин, по какъв метод и кой е оставил оръжие безнадзорно в наличието на малолетни лица. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР