Резултатите на Кори Гоф до момента през годината бяха далеч

...
Резултатите на Кори Гоф до момента през годината бяха далеч
Коментари Харесай

Доха: Сакари спря устрема на Гоф, Контавейт се поздрави с нов категоричен успех

Резултатите на Кори Гоф досега през годината бяха надалеч от впечатляващи, а постоянството в играта на детето-чудо изцяло отсъстваше. В Доха обаче Коко зарадва своите фенове и съумя да доближи до четвъртфиналите, където бе надиграна по-рано денем от Мария Сакари в поредни сетове. Успехът на гъркинята стана факт след 6:3 6:3 и класира международната номер шест измежду последните четирима в конкуренцията.

Настоятелна още от началните минути на срещата, Сакари съумя да пробие в откриващия гейм на срещата. Гъркинята нанасяше дълбоки удари от съществена линия, разчитайки най-вече на своя форхенд, до момента в който нейната съперничка Гоф по-често излизаше към мрежата, но даже и там бе надигравана от международната номер седем. Сакари резервира преднината си до самия край, без да позволява нито за миг самодейността да бъде в противноковите ръце и не след дълго общият резултат бе открит.

Dominant win for ⚡️
— wta (@WTA)
Втората част се разви по подобен метод. Сакари продължаваше да заобикаля продължителните замени от дъното на корта, нанасяйки уинър след уинър, до момента в който грешките от ракетата на тинейджърката стремително нарастваха. Гоф позволи да бъде пробита както във втория, по този начин и в четврътия гейм и за малко време изостана с 0:4 в резултата. Тогава обаче американката извърши два феноменални ретура, които подкрепени с къса топка й осигуриха рибрейк и възвърнаха очакванията й за триумф в мача.

Радосттта на Гоф обаче не търпя дълго, тъй като нейната съперничка незабавно увеличи оборотите и още веднъж стартира да господства на корта. Макар да направи всичко по силите си, тинейджърката по този начин ни е откри метод да направи втори рибрейк, а това й коства крайната загуба в срещата и отпадане от шампионата.

Анет Контавейт не сподели нито за миг съмнение в различен дуел от днешната стратегия. Световната номер седем се оправи без никакви усложнения с Онс Жабер - 6:4 6:1, с цел да продължи решително към полуфиналната фаза на шампионата в Дубай. Там естонката ще има опция да премери сили с Йелена Остапенко, която се намира в серия от девет следващи победи и върви стремително към втора поредна купа от WTA Тура.

Too good from
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР