СподелиКметът на Дупница е с повдигнато обвинение за закана срещу

...
СподелиКметът на Дупница е с повдигнато обвинение за закана срещу
Коментари Харесай

„Щом искаш война, ще има война!“ Дупнишкият кмет, вдигнал руския флаг пред общината, е с обвинения

Сподели
Кметът на Дупница е с повдигнато обвиняване за закана против полицейски шеф.

Обвинението е за отправени закани против началника на Районното ръководство в Дупница.

Това е станало на 15 март тази година той се заканил по телефона на краткотрайно изпълняващия длъжността шеф на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи Йордан Зарев във връзка осъществяване на службата му.

„ Щом искаш война, ще има война. Ще съсипя теб и твоето семейство “, декларирал дупнишкият кмет на полицейския шеф съгласно обвиняването на прокуратурата.

„ Освен против краткотрайно изпълняващия длъжността шеф на Районното ръководство в Дупница, заканата е отправена и към негови близки – фамилията му “, съобщи зам. районният прокурор Радостина Стоянова, представена от Българска телеграфна агенция.



Тя добави, че за това закононарушение е планувано наказване „ отнемане от независимост “ до пет години.

От прокуратурата споделиха, че на Дангов не е налагана мярка за неотклонение.

Предстои наблюдаващият прокурор да реши дали би трябвало да се премине към привършване на следствието, споделиха още от прокуратурата.

Обвинението на Дангов му е било предявено в понеделник. Той е с двама юристи и се е възползвал от правото си да не дава пояснения.

В момента в Районната прокуратура има няколко преписки против Дангов.

„ Има и досъдебни производства, само че не сме събрали задоволително доказателства, с цел да повдигнем обвинявания “, споделиха още от прокуратурата.



Оттам допълниха, че една от преписките е за съветското знаме, окачено пред общината в града на 9 май.

„ Тя постъпи в петък, малко преди 17:00 ч. В момента се прави инспекция. Наблюдаващият прокурор ще реши дали да образува досъдебно произвеждане или да откаже това “, споделиха от прокуратурата.

Името на Дангов, издигат за кмет от Българска социалистическа партия, влезе в, когато той окачи на пилона пред общинската постройка съветското знаме, паралелно до българското и до това на Европейски Съюз.

И двата пъти флагът е бил свален от Николай Табаков, общински консултант от Демократична България и кандидат-депутат. Втория път даже го хвърлил в кофа за боклук.

„ Действах под афект, площадът е озвучен със „ Вставай страна огромная “, а на пилона се вее съветското знаме “, сподели той пред Българска телеграфна агенция.

Дангов пък заяви, че ДАНС му се обаждали за случая.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР