Ревматоидният артрит често се бърка с остеоартрит, но двете заболявания

...
Ревматоидният артрит често се бърка с остеоартрит, но двете заболявания
Коментари Харесай

Най-добрите храни за борба с ревматоидния артрит

Ревматоидният артрит постоянно се бърка с остеоартрит, само че двете болести са много разнообразни едно от друго! Докато остеоартритът се предизвиква от костна недъгавост, ревматоидният артрит е автоимунно заболяване, породено от инфектиране и болежка на ставите, в това число дребните стави като тези на пръстите.

Въпреки че няма характерно лекуване за този проблем, той може да се лекува с медикаменти и да се поддържа в латентно положение посредством диета, която е богата на противовъзпалителни храни. Ако сте били диагностицирани с този тип артрит, дръжте ги на разположение в килера си. В идващите редове вижте най-хубавите храни против ревматоиден артрит:

Горски плодове

Различните типове горски плодове и череши съдържат антоцианини, антиоксидантно съединяване, което е особено ориентирано към понижаване на възпалението. Това придава на плодовете аления, виолетов, наследник или черен цвят, според от салдото на pH. Сливите и патладжаните също оферират сходни изгоди, тъй че не забравяйте да ги включите в диетата си.

Растителен протеин

Тъй като месото, изключително аленото месо, нормално не се предлага за хора с ревматоиден артрит, с изключение на в дребни количества, източниците на растителни протеини са наложителни. Протеините са градивните детайли на мускулната мощ, които могат да оказват помощ за подсилване на ставите и понижаване на възпалението. Бобови растения, леща, ядки, семена, тофу и даже тъмнозелени зеленчуци като броколи и зеле могат да изпълнят това условие.

 растителен протеин при ревматоиден артрит

Мазна риба, богата на омега-3

Докато нездравословните мазнини могат да провокират инфектиране, омега-3 мастните киселини са положителни мазнини, нужни за тялото по доста аргументи. Те могат да оказват помощ за битка с възпалението, като в същото време понижат равнищата на неприятния холестерол и триглицеридите в тялото.

Куркума

Куркуминът е допустимо най-хубавото противовъзпалително средство и елементарно се намира в съвсем всеки магазин, с помощта на разновидността куркума на прахуляк! Само щипка куркума във всяко ядене прави чудеса за понижаване на възпалението, което идва с ревматоидния артрит.

Какво да избягвате?

Алкохолът, несъразмерното количество чай или кафе, газирани питиета, алено месо, рафинирани или модифицирани храни, захар, несъразмерна консумация на сол, пържени храни и нездравословни мазнини като трансмазнини могат да провокират инфектиране и да влошат ревматоидния артрит, тъй че е най-добре да се заобикалят.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР