Републиканците успяха най-накрая да се обединят и избраха 56-ия председател

...
Републиканците успяха най-накрая да се обединят и избраха 56-ия председател
Коментари Харесай

Край на блокажа в САЩ: Републиканците избраха нов председател на Камарата на представителите

Републиканците съумяха най-сетне да се обединят и избраха 56-ия ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати, оповестиха организациите, представени от Българска телеграфна агенция.

Конгресменът от Луизиана Майк Джонсън, корав последовател на някогашния президент Доналд Тръмп, изиграл значима роля в опитите за катурване по правосъден на ред на резултатите от изборите през 2020 година, получи единомислещата поддръжка на партията си да стане новият спикер на долната камара на Конгреса.

Така републиканците сложиха завършек на траялите седмици наред безпорядък и вътрешнопартийни боричкания, които сковаха Конгреса в конюнктура на интернационалните и вътрешни рецесии, отбелязва Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Кой е Майк Джонсън?

51-годишният Джонсън е роден в Шривпорт - третият по величина град в Луизиана. Той е най-възрастният от четирима братя и сестри и е наследник на пожарникар, който е бил тежко опърлен и инвалидизиран при осъществяване на служебните си отговорности.
Преди да постъпи в Конгреса, Джонсън е юрист, който работи главно по въпроси, свързани със свободата на изповядване на вяра и сполучливо пази възбраната на еднополовите бракове в Луизиана през 2004 година.
" Аз съм християнин, брачен партньор, татко, човек, който цялостен живот е реакционер, юрист по конституционно право и притежател на дребен бизнес - в този ред ", споделя той пред в. " Луизиана баптист месидж " през 2016 година.
През 2015 година е определен за член на щатския парламент на Луизиана и се кандидатира за Конгреса през 2016 година. Сега той съставлява Четвърти конгресен окръг на Луизиана, който обгръща северозападната част на щата и включва родния му град Шривпорт.

КОНСЕРВАТОР В СФЕРАТА НА СОЦИАЛНИТЕ ВЪПРОСИ

Джонсън е реакционер, който може би е най-известен със своята отбрана на опитите на някогашния президент Доналд Тръмп да анулира резултатите от изборите през 2020 година. В качеството си на някогашен парламентарен юрист, той подписва документ, който дава юридически съвет на съда по дело за анулация на резултатите от изборите в Пенсилвания и приканва Тръмп да " продължи да се бори ".
Той се опълчва на еднополовите бракове и през 2022 година внесе законопроект който предвиждаше да се забрани на учебните заведения да предизвикват или разискват половата еднаквост.
Той се опълчва на правото на аборт и назова решението за анулация на федералната отбрана на абортите " огромен мотив за наслада ".

ПРОТИВОПОСТАВЯ съдебна експертиза НА ПОМОЩТА ЗА УКРАЙНА

Джонсън се опълчва на изпращането на помощ на Украйна, с цел да ѝ се помогне да се пази от Русия и получи най-ниската допустима оценка от " Републиканци за Украйна " - застъпническа група, която изготвя отчети по отношение на поддръжката на законодателите от партията за украинската страна.
ЛИДЕРСКИ ОПИТ
Джонсън е бил ръководител на консервативната организация " Републикански комитет за изследвания " и е бил избиран за заместник-председател на конференцията, само че другояче няма лидерски опит, което би могло да съставлява евентуална спънка при започването на договаряния с следените от демократите Сенат и Белия дом.
Досега той също по този начин е показал лимитирани качества за набиране на средства, което нормално е основна част от ролята на спикера.


ОТНОШЕНИЯ С ТРЪМП

 

Джонсън е върл последовател на Тръмп, за което свидетелства поддръжката му за опитите на Тръмп да анулира изборите през 2020 година. Тръмп поддържа избора на Джонсън за претендент.

 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР