Редовно заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет днес

...
Редовно заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет днес
Коментари Харесай

Съветът по сигурността към премиера започва стратегически преглед на отбраната

Редовно съвещание на Съвета по сигурността към Министерския съвет през днешния ден одобри отчет за активността си по през 2017 година и проекта за съвещанията през 2018 година, заяви държавната пресслужба.

Заседанието се организира ден откакто Българска социалистическа партия внесе избор на съмнение към държавното управление поради неуспех на политиката за национална сигурност. Дебатите по тематиката ще се състоят във вторник в Народното събрание.
Членовете на Съвета по сигурността през днешния ден са одобрили плана на Годишен отчет за положението на националната сигурност през 2017 година Предстои документът да бъде импортиран в съвещание на Министерския съвет, а по-късно - и в Народното събрание.
Участниците в съвещанието са одобрили предлагането през 2018 година да бъде квалифициран и до 2020 година да бъде приключен стратегически обзор на системата за отбрана на националната сигурност. В рамките на този обзор ще бъде извършен и стратегическия обзор на защитата.
На съвещанието са били утвърдени осъществяването на Националния проект за осъществяване на Стратегията за противопоставяне на радикализацията и тероризма през 2017 година и проекта за деяние по тактиката 2018 г.Обсъдени са били и някои настоящи тематики за положението на националната, груповата и интернационалната сигурност, се споделя в известието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР