Реал Мадрид постигна много важна победа с 3:2 срещу италианския

...
Реал Мадрид постигна много важна победа с 3:2 срещу италианския
Коментари Харесай

Реал ликува, Манчестър Юнайтед страда в Шампионската лига

Реал Мадрид реализира доста значима победа с 3:2 против италианския първенец Наполи при гостуването си на " Диего Армандо Марадона ". Така " белия балет " към този момент има шест точки на върха, а Наполи има три, с колкото е и Брага.

В 19-ата минута Наполи излезе напред в резултата. След центриране от корнер Кепа излезе нарезчетено и беше изпреварен от Натан, който насочи удар с глава. Топката срещна гредата, само че Лео Йостигор беше най-съобразителен и с глава прати топката в опразнената врата за 1:0.

В 25-ата минута Пьотр Желински опита удар от границата на наказателното поле, като се получи рикошет в Антонио Рюдигер и топката мина рисково около вратата. От последвалия корнер Джовани Ди Лоренцо насочи удар, който беше блокиран и излезе в корнер.

Две минути по-късно Реал наказа неточност в отбраната на партенопеите и изравни. Капитанът Ди Лоренцо опита подаване към Станислав Лоботка, което беше пресечено от Белингам. Англичанинът навлезе в наказателното поле и пусна към Винисиус, който с удар по диагонала не остави шансове на Алекс Мерет за 1:1. В 34-ата минута Реал направи цялостен поврат. Едуардо Камавинга подаде към Белингам в средата на терена. Англичанинът напредна през центъра, като беше преследван от Замбо Ангиса, който по този начин и не съумя да го спре. Халфът навлезе в наказателното поле, преодоля и Йостигор и с удар в далечния ъгъл матира Мерет за повторно.

В 50-ата минута домакините проведоха рискова офанзива през центъра, като Желински пусна към Осимен, който насочи удар, като топката срещна ръката на Начо, който опита да направи шпагат, с който да блокира топката. Първоначално Клеман Тюрпен уточни корнер, само че след намесата на ВАР прегледа обстановката и уточни бялата точка. Зад топката застана Пьотр Желински, чийто удар срещна дясната греда и влезе във вратата за 2:2.

В 79-ата минута Реал още веднъж излезе напред в резултата. Топката беше избита след центриране от корнер и се озова във Валверде. Уругваецът изстреля снаряд от към 20-25 метра, като Мерет докосна топката, която се удари в горната греда, а по-късно в тялото му и влезе във вратата за 2:3.  

Манчестър Юнайтед позволи втора загуба в груповата фаза на Шампионската лига този сезон. След като загуби гостуването си на Байерн Мюнхен преди две седмици, довечера " алените дяволи " останаха с празни ръце на " Олд Трафорд " след 3:2 от Галатасарай.

В 17-та минута Юнайтед стигна до гол. Маркъс Рашфорд се реалокира на десния фланг и получи дълго извеждащо подаване. Скоростта му разреши да напредне и с центриране да откри Расмус Хойлунд в наказателното поле. Датският нападател стреля с глава и не остави шансове на Муслера.

След единствено 6 минути Галатасарай изравни и се върна в мача. Давинсон Санчес изрита топката към Уилфред Заха. Той влезе в страхотна битка с Далот и съумя да го пребори, след което прати топката зад Онана - 1:1.

След час игра гол за домакините беше анулиран. Маунт подаде към Расмус Хойлунд, който доста технично финтира Боей и с мощен шут се разписа. Много бързо обаче беше отсъдена засада, а таква, въпреки и дребна, имаше.

Това не отхвърли Хойлунд, който единствено 8 минути по-късно отнов вкара, а този път нямаше какво да анулира гола. Давинсон Санчес се подхлъзна и остави зоната си празна. Нападателя на Юнайтед се устреми към Муслера и с техничен удар бутна топката около стража на Галатасарай

Домакините не си взеха поука и още веднъж неуверената отбрана им изигра неприятна смешка. Само 4 минути бяха нужни на Галатасарай с цел да изравни. Двойно подаване сред Икарди и Йълмаз остави последния самичък на дясното крило. Той подаде към Керем Актюркоглу, който с лекост преодоля Андре Онана.В 77-та минута Онана позволи нова неточност при игра с крайници. Топката лиши Анхелиньо и се наложи Касемиро да се жертва и повали играча на гостите в наказателното поле. Това докара до втори жълт картон за Касемиро и дузпа. Икарди обаче не уцели вратата от бялата точка и равенството се резервира.

В 81-та минута обаче Мауро Икарди не сгреши. Изчистена топка преодоя цялата отбрана на знайтед и аржентинецът остана самичък против вратаря. С доста красиво копване Икарди преодоля Онана и турския гранд поведе в резултата.

В добавеното време на срещата Манчестър Юнайтед вкара трети гол посредством Марсиал, само че ВАР удостовери, че той е бил в засада. 

Интер взе първата си победа в Шампионската лига този сезон, откакто надделя с 1:0 Бенфика на " Джузепе Меаца ". " Нерадзурите " бяха доста по-добрият тим и имаха куп благоприятни условия за гол, само че съвършената игра на стража Трупин избави португалците от погром в Милано.


В 13-ата минута Анхел ди Мария бе много покрай това да означи непосредствено с центриране от корнер, само че топката " кацна " на напречната греда. В 22-ата минута Рогер Шмит трябваше да прави насилствена промяна, откакто Александър Бах се контузи и на негово място се появи Томаш Араужо.

Две минути по-късно Чалханоголу стреля от отдалеченост, само че Трубин се оправи.

В 41-вата минута Бенфика стигна до нова огромна заплаха пред Ян Зомер, който направи ослепително избавяне след удар на Орснес, само че в обстановката бе отсъдена и засада.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР