Реакцията на Варшава дойде, след като вчера беларуското министерство на

...
Реакцията на Варшава дойде, след като вчера беларуското министерство на
Коментари Харесай

Полша ще прехвърли войници към източните си части заради „Вагнер“

Реакцията на Варшава пристигна, откакто през вчерашния ден беларуското министерство на защитата заяви, че армията организира взаимни учения с бойци на съветската наемническа формация " Вагнер " на боен полигон покрай град Брест, на границата с Полша. 

" Границите на Полша са сигурни, следим обстановката по източната ни граница и сме готови за разнообразни сюжети според от развиването на обстановката ", се споделя в публично съобщение на полското военно министерство.

Хората, живеещи в полски селца покрай границата с Беларус, описаха пред Ройтерс, че чуват пукотевица и звук от хеликоптери, което ускорява страховете им, че войната в Украйна ще ги доближи.

Агата Мороз, 56-годишната кметица на пограничното полско село Колпин-Огродники, не можа да спре сълзите си, когато изрази безпокойството си за фамилията си.

" Страхувам се. Имам наследник в армията. Той е боен. Притеснявам се за него, имам внуци. Имам брачен партньор с увреждания. Най-много се тормозя за тях. Всички споделят, че нещо ще се случи, че нещо безусловно ще се случи ", добави тя.

Същевременно представителят на Кремъл Дмитрий Песков разяснява пред ТАСС, че агресивността на Полша към Русия и Беларус е мотив за нараснало внимание.

Той уточни, че дейностите на Варшава " провокират безпокойствие " и че Москва и Минск работят върху идея за сигурността на Съюзната страна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР