Реакцията на главния секретар на МВР е естествена, защото не

...
Реакцията на главния секретар на МВР е естествена, защото не
Коментари Харесай

Експерт: Главният секретар на МВР не иска да го правят на чучело

„ Реакцията на основния секретар на Министерство на вътрешните работи е естествена, тъй като не желае да го вършат на плашило “, съобщи някогашният началник на ЦСБОП Тихомир Стойчев . Той се зачуди дали оценката на Румен Радев е съответна и уточни:

„ Доколкото видяхме, че той отхвърли да свика за следващ път Консултативния съвет. Не чуваме най-важното за системата за сигурност – средата, факторите в тази среда, съставът, който работи в системата за сигурност и положението на тези три съставния елемент. Това трябваше да се чуе в тези препоръки. “

„ През годините видяхме, че Министерство на вътрешните работи на процедура се пробва чисто математически да показва своите разбори и доклади. Трябваше и Народното събрание да се намеси. Ние от години не сме чували обособените комисии да са обърнали съществено отношение към системата за сигурност “ , разяснява той пред „ bTV “.

Според проф. Пламен Киров, учител по конституционно право, президентът Румен Радев ще освободи подалия оставка Петър Тодоров . Той уточни:

„ Трябва да се разиска по какъв начин да се преструктурират службите, тъй че да няма бели петна в тяхната работа, каквито сега има. “

Според някогашния вътрешен министър Емануил Йорданов основният секретар на Министерство на вътрешните работи е попаднал в епицентъра на тежко политическо опълчване .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР