Разработчиците на RippleX разкриха иновативно предложение, целящо въвеждането на революционен

...
Разработчиците на RippleX разкриха иновативно предложение, целящо въвеждането на революционен
Коментари Харесай

Разработчиците на RippleX разкриха иновативно предложение за нов кредитен протокол

Разработчиците на RippleX разкриха новаторско предложение, целящо въвеждането на революционен роден протокол за кредитиране, наименуван XLS-66d.

Това предложение бележи забележителен стадий в разгръщането на реформаторски протокол за кредитиране непосредствено в XRP Ledger, който е подготвен да трансформира практиките за кредитиране в блокчейн сферата.

Предложението обрисува рамка за срочни заеми с начисляване на рента, обединени от групови средства, без да е належащо поръчителство във веригата. Този метод подсигурява сигурността на протокола посредством сключване на контракти отвън веригата и ръководство на риска, допълнени от скица за отбрана на капитала при първа загуба. В основата си протоколът рационализира процесите на кредитиране, като дава опция на кредитополучателите и упълномощените шефове на пулове за кредитиране да договарят изискванията непосредствено. За разлика от стандартните DeFi протоколи за разпределяне на заеми, осъществени посредством смарт контракти на виртуална машина, протоколът за разпределяне на заеми на XRPL ще бъде безпроблемно интегриран в консенсусния пласт и протокола на счетоводната книга.

Протоколът за разпределяне на заеми ще даде опция на доставчиците на ликвидност да внасят XRP или други заменяеми токени в пул за разпределяне на заеми, ръководен от избран пратеник, като в подмяна получават рента. С фокус върху бъдещето, протоколът е планиран по този начин, че да може да се надгражда и приспособява, като улеснява спектъра от евентуални усъвършенствания, като в същото време обезпечава противоположна съгласуемост. Нещо повече, аспектът на спецификацията за разпределяне на заеми ще бъде напластен върху друга спецификация, консолидирайки се в обединен трезор за активи в XRP Ledger. Този стратегически ход има за цел да отключи разнородни бъдещи случаи на потребление, в това число така наречен yield farming, ескроу услуги и други

Чрез потреблението на общи записи в основната книга вместо такива за еднократна приложимост протоколът подсигурява гъвкавостта на съставни елементи като псевдосметки и токенизирани пулове, проправяйки пътя за безчет бъдещи приложения.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР