Фиорентина и Наполи сътвориха истинско шоу на Артемио Франки в

...
Фиорентина и Наполи сътвориха истинско шоу на Артемио Франки в
Коментари Харесай

Фиорентина и Наполи сътвориха истински спектакъл, завършил 2:2

Фиорентина и Наполи сътвориха същинско шоу на " Артемио Франки " в мач от предпоследния 37-ми кръг в Серия А, приключил 2:2. Двубоят бе изпълнен с обрати и красиви попадения, като и двата тима означиха гол от свободен удар.

Под погледа на Лучано Спалети, миналогодишните първенци откриха резултата в 8-та минута след центриране от ъглов удар на Матео Политано, което бе засечено от централния бранител Амир Рахмани.

Първата по-сериозна опция за " Ла Виола " пристигна в 25-та минута, когато Лукас Белтран се освободи в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл на вратата, само че Алекс Мерет внимаваше и избави.

Все отново домакините стигнаха до изравнителното попадение пет минути преди края на полувремето. Капитанът Кристиано Бираги наниза прелестен свободен удар от малко преди дъгата на наказателното поле, който влезе в мрежата от напречния дирек.

Cristiano Biraghi equalizer
— Football World (@xFootballWorld_)

Това осъществяване явно шокира неаполитанците, тъй като единствено две минути по-късно Матео Политано се остави елементарно да му бъде отнета топката в личната половина, от което се възползва М`Бала Нзола, който насочи неспасяем удар в долния десен ъгъл на вратата защитавана от Мерет за 2:1.

Наполи стартира по-добре второто полувреме, като на два пъти стигаше до положителни стрелкови позиции, само че нито завършващия удар на Хвича Кварацхелия, нито този на Йенс Каюсте бяха изключително положителни.

В 57-та минута бе ред на неаполитанците да вкарат гол от свободен удар. Грузинската суперзвезда Кварацхелия си създаде статично състояние на към 30 м. от вратата на " Ла Виола " и не остави никакъв късмет на Пиетро Терачано за 2:2.

Napoli`s equalizer
— Football World (@xFootballWorld_)

Последваха няколко положителни положения за Политано, който е вкарал четири гола в кариерата си против този противник, само че той не съумя да се възползва от тях, с цел да направи цялостен поврат в срещата.

В 80-та минута Станислав Лоботка фаулира Андреа Белоти в личното си наказателно поле, само че след преразглеждане с ВАР се видя, че словашкия полузащитник играе с топката и дузпата не бе отсъдена.

Така борбата за последното място, осигуряващо класиране за европейските клубни шампионати още не е решено. Фиорентина е в по-добрата позиция, намирайки се осми в класирането, с две точки и мач по-малко от днешния си противник, който е девети.

За " Ла Виола " следва край за Лигата на Конференциите в Атина против Олимпиакос на 29 май.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР