Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, наскоро разпали общността на криптовалутите

...
Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, наскоро разпали общността на криптовалутите
Коментари Харесай

Чарлз Хоскинсън отново разпали общността на Cardano

Чарлз Хоскинсън, основателят на Cardano, неотдавна разпали общността на криптовалутите с малко, само че въздействащо известие в обществените медии: „ Genesis идва “.

Това известие беше съпроводено от подробна обява в блога, написана от Никълъс Фрисби, софтуерен инженер в IOHK, хвърляща светлина върху идното пускане на протокола Ouroboros Genesis. Този протокол съставлява забележителен прогрес в главния механизъм за консенсус на Cardano , целящ да укрепи сигурността и успеваемостта на блокчейна.

Ouroboros Genesis се основава на фундаменти, сложена от предходни итерации, в това число Ouroboros Classic, Ouroboros BFT и Ouroboros Praos. Неговият главен фокус е върху укрепването на мрежовите възли по време на първичното им свързване към мрежата или при наново присъединение след дълготрайно неявяване, адресирайки уязвимостите, преобладаващи в такива сюжети.

Протоколът вкарва няколко нови функционалности, пригодени за намаляване на рисковете, свързани с нови или връщащи се възли. Те включват Ledger Peers, предопределени да улеснят сигурните връзки с доверени мрежови участници, Lightweight Checkpointing за бързо определяне на консенсус по отношение на историята на блокчейн, Limit on Eagerness (LoE) за попречване на прибързано обвързване с невалидирани блокчейни, Genesis Density Disconnections (GDD) за спиране на връзки с евентуално нечестни възли и Limit of Patience (LoP), с цел да се обезпечи бързо снабдяване на блокчейн данни.

Ouroboros Genesis, който се чака да бъде пуснат през третото тримесечие на 2024 година, минава финални стадии на разработка и тестване. Този сериозен интервал има за цел да обезпечи безпроблемна интеграция на нови функционалности, съгласуемост със съществуващи системи и постоянна продуктивност при разнообразни работни условия. Въвеждането на протокола предвещава забележителен прогрес в рамката за сигурност на Cardano, наблягайки уговорката на плана към непрекъснати нововъведения и усъвършенствания в блокчейн технологията.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР