Mastercard задълбочава навлизането си в блокчейн и дигиталните активи, демонстрирайки

...
Mastercard задълбочава навлизането си в блокчейн и дигиталните активи, демонстрирайки
Коментари Харесай

Новата блокчейн инициатива на Mastercard привлече 5 нови компании

Mastercard задълбочава навлизането си в блокчейн и цифровите активи, демонстрирайки корав ангажимент да интегрира тези технологии в съществуващите си платежни системи.

Въвеждането на пет нови стартъпа в програмата Start Path Blockchain и Digital Assets акцентира тази тактика, разширявайки обсега на решенията и нововъведенията, които Mastercard изследва в този динамичен бранш.

Всеки от тези стартъпи внася неповторимо многообразие в сферата. Например Kulipa се концентрира върху крипто заплащанията и издаването на карти, като евентуално усъвършенства метода, по който криптовалутите се употребяват в ежедневните транзакции. Parafin, компания за блокчейн програмен продукт, може да способства с механически нововъведения, които биха могли да рационализират процесите във финансовите системи или да основат нови финансови артикули. Включването на “ “, компания за децентрализирана мрежа за физическа инфраструктура, допуска интерес към по-широки приложения на блокчейн технологията оттатък финансовите транзакции, а може би и към ръководството на физически активи по децентрализиран метод.

Платформата за данни Triangle и блокчейн разработчикът Venly биха могли да дават бекенд решения и експертен опит в създаването, които да покачат сигурността и функционалността на блокчейн приложенията, разработвани под управлението на Mastercard. Фокусът върху разнородни случаи на приложимост, в това число постоянни монети и CBDC, отичта уговорката на Mastercard не просто да взе участие, а интензивно да оформя бъдещия пейзаж на цифровите заплащания и финансовите услуги.

Сътрудничествата и разработките на Mastercard, като DeFi кредитната карта с Kima и крипто дебитна карта с 1inch , показват на практика стъпки към консолидираното на тези нововъзникващи технологии в всеобщите финанси. Тези начинания освен уголемяват предлаганите от Mastercard услуги, само че и евентуално рационализират и обезпечават разнообразни аспекти на финансовите транзакции за потребителите в международен мащаб.

С тези придвижвания Mastercard се нарежда отпред на блокчейн и финтех революцията, сигнализирайки за бъдеще, в което обичайните финансови услуги и по-новите, софтуерни решения се сливат, с цел да основат по-приобщаващи, ефикасни и гъвкави заплащателни екосистеми.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР