Блокчейн екосистемата IOTA обяви старта на своята тестова мрежа IOTA

...
Блокчейн екосистемата IOTA обяви старта на своята тестова мрежа IOTA
Коментари Харесай

Блокчейн мрежата на IOTA променя консесусния си механизъм

Блокчейн екосистемата IOTA разгласи старта на своята тестова мрежа „ IOTA 2.0 “, предопределена да усъвършенства мащабируемостта и сигурността.

Тази нова обществена тестова мрежа има за цел да бъде екологосъобразена посредством понижаване на потреблението на сила, което е привлекателно за компании, фокусирани върху екологични решения.

IOTA 2.0 на IOTA ще премине от консенсусен механизъм, прочут като доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS), подобрявайки мащабируемостта и успеваемостта на мрежата. Тестовата мрежа отстрани централната конструкция, която преди управляваше мрежовия консенсус, като цели да се бори с въздействието на централизираните фигури и да изследва концепциите за успеваемост и същинска децентрализация.

„ “, настояват от IOTA. Това усъвършенстване е от решаващо значение за продобиване на доверие и разширение на приемането в браншове като финансите, опазването на здравето и смарт градовете.

От IOTA разясниха, че новата тестова мрежа е тестова среда за разработчици без действителна стойност и може да има инцидентни рестартирания с „ “.

В обществените медии разработчиците приветстваха новата тестова мрежа на IOTA като крайъгълен камък, който предлага нови благоприятни условия за децентрализираната финансова екосистема. Някои считат, че тя може да провокира Етериум и да доближи пазарна капитализация от $1 милиард. Има даже мнения, съгласно които IOTA се доближава до решение на блокчейн трилемата за мащабируемост, децентрализация и сигурност.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР