Разпространението на в Европа се увеличава в повечето страни на

...
Разпространението на в Европа се увеличава в повечето страни на
Коментари Харесай

СЗО предрича ръст на разпространението на коронавируса в Европа

Разпространението на в Европа се усилва в множеството страни на континента и тази наклонност ще продължи и през идващите седмици, съобщи в изявление за TACC Ханс Клюге, шеф на Регионалното бюро за Европа на Световната здравна организация (СЗО).
„ За страдание разпространяването на инфекцията се усилва в множеството страни от Европейския район, което води до увеличение на ежедневния брой на (инфекции) и смъртни случаи. И ние считаме, че наклонността за идващите четири седмици е увеличение на тези равнища. Но това може да се промени, в случай че имунизациите се вършат по-бързо, в случай че хората употребяват повече защитни маски “, акцентира белгиецът.
 Д-р Великова: Ваксината задейства имунитет съответно против вируса Д-р Великова: Ваксината задейства имунитет съответно против вируса
Все още се натрупват данни по тази причина кой имунитет – добитият след имунизация или след преболедуване е по-дълготраен. Имаме данни...
Третата вълна от новия към този момент пристигна в Европа и се развива с разнообразни темпове в страните от Общността, призна Европейската комисия. За да се оправи с нея, в Европа би трябвало да се ускорят имунизациите, споделя Клюге, предава организация Фокус.
„ Имаме страхотни данни от Израел. Разбира се, те са предварителни, само че можем да забележим, че когато 60% от популацията е имунизирано, всички индикатори започнаха да се усъвършенстват: по-малко инфекции, хоспитализации и по-малко смъртни случаи. Това е доста добра вест и ние виждаме същите предварителни данни от Англия. Заключението е: имунизациите работят и избавят животи “, увери специалистът.
В същото време Клюге не се ангажира да предвижда края на пандемията. „ Аз съм и оптимист, и реалист, не виждам скептичен сюжет. Но би трябвало да се означи, че няма 100% оптимистичен сюжет. Тъй като оптимистичният сюжет е краят на епидемията, а дали краят е близо или към момента надалеч, към този момент не знаем “.
Повече от 20 000 души в района умират всяка седмица от ковид, съгласно Европейската работа на СЗО, брой по-висок от миналогодишния. Най-сериозната обстановка се е развила в частите на района, които сполучливо са се справили с COVID-19 през първата половина на 2020 година В Централна Европа, Балканите и балтийските страни заболеваемостта, приеманията в лечебни заведения и смъртността в този момент са измежду най-високите в света. Въпреки това 48 от 53 страни или територии оповестяват за идентифицирането на английския вид B.1.1.7, който последователно става доминиращ в Европа.
 Коронавирусът в България: Рекорден брой инфектирани за денонощие Коронавирусът в България: Рекорден брой инфектирани за денонощие
Броят на новите случаи на коронавирус отбеляза растеж и като безусловно число, и като % на позитивните проби. 4 851 са новоот...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР