Размяна на реплики между лидерите на коалицията на „Обединени патриоти”.Повод

...
Размяна на реплики между лидерите на коалицията на „Обединени патриоти”.Повод
Коментари Харесай

Законопроектът за горивата скара Патриотите

Размяна на реплики сред водачите на обединението на „ Обединени патриоти”.

Повод за напрежението беше законопроект за горивата, който съгласно Красимир Каракачанов от Вътрешна македонска революционна организация ще спре контрабандата, а съгласно Валери Симеонов от НФСБ ще ликвидира бизнеса на близо 400 компании, които се занимават с превоз и дистрибуция на горива.

Вицепремиерът единствен в качеството си на партиен водач одобри протестиращите търговци на горива.

Проектозаконът планува фрапантно увеличение на уставния капитал за над 400 компании, които търгуват с горива. Както и всяка от тях ще би трябвало да блокира 500 хиляди лева под формата на банкови гаранции.

Днес Валери Симеонов одобри протестиращите в партийната си централа.

„ Имаме заеми кой ще ни ги купи тези коли. Драскаме им кибрита палим ги и това е”, уточни Иван Кашилски, който е ръководител на Националното съдружие на търговците на горива.

Според Валери Симеонов законът за горивата е лобистки. „ Важно е по какъв метод и кой ще обърне внимание на тези хора, тъй като те са почтени данъкоплатци. Те са постоянни и са вложили по 50 хиляди лева на бензиностанция и в този момент страната споделя „ айде, без вас, че на нас са ни по-мили Валентин Златев, Сакса и Бедо Доганян”, разяснява Симеонов.

Депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Емил Димитров отхвърли обвиняванията. „ Министърът на стопанската система и 15 ведомства сред които финанси, Национална агенция за приходите и митници са лобисти за това страната да влязат повече приходи”, сподели той.

Каракачанов акцентира, че планът е бил подсилен от шестима депутати на Симеонов. Попитан дали има търкания в дребната коалиция той сподели, че не схваща за какво се приказва през медиите, когато има телефони. „ Емил Димитров не е отговорен, че нещо не се случва по плажовете или нощните заведения, извинявайте много”, сподели той.

Каракачанов не чака острите репликите да доведат до действителен разпад на „ Обединени патриоти.”

Коалиционният съвет на Атака, НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация е на следващия ден и публично е оповестено, че ще разискват законодателната стратегия, само че тематиките на съвета и резултата от диалозите за стабилността на ръководството към момента е мъчно да се предвиждат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР