Ожесточени битки се водят край град Рафа в Ивицата Газа.

...
Ожесточени битки се водят край град Рафа в Ивицата Газа.
Коментари Харесай

САЩ обявиха, че израелската армия вероятно е нарушила международното хуманитарно право

Ожесточени борби се водят край град Рафа в Ивицата Газа. Израелските танкове към този момент съвсем са обкръжили източната част на града.

Местни поданици оповестяват за детонации и пукотевица. Над 110 000 палестинци са напуснали Рафа през последните дни.

„ Пет дни гориво и на практика никаква филантропична помощ не са влизали в Ивицата Газа. Ще загинат доста хора, в това число деца “, сподели Хамиш Янг, координатор на УНИЦЕФ за Ивицата Газа.

 Джо Байдън: Спираме оръжията за Израел, в случай че нахлуят в Рафа (ВИДЕО) Светът 4 мин. Джо Байдън: Спираме оръжията за Израел, в случай че нахлуят в Рафа (ВИДЕО)  Невъобразимата загуба - историята зад фрагмента, донесъл Pulitzer на организация Reuters Светът 2 мин. Невъобразимата загуба - историята зад фрагмента, донесъл Pulitzer на организация Reuters  Близо 7 милиарда $ годишно: Турция стопира напълно търговията с Израел Светът 2 мин. Близо 7 милиарда $ годишно: Турция стопира напълно търговията с Израел  Джо Байдън: Спираме оръжията за Израел, в случай че нахлуят в Рафа (ВИДЕО) Светът 4 мин. Джо Байдън: Спираме оръжията за Израел, в случай че нахлуят в Рафа (ВИДЕО)  Невъобразимата загуба - историята зад фрагмента, донесъл Pulitzer на организация Reuters Светът 2 мин. Невъобразимата загуба - историята зад фрагмента, донесъл Pulitzer на организация Reuters  Близо 7 милиарда $ годишно: Турция стопира напълно търговията с Израел Светът 2 мин. Близо 7 милиарда $ годишно: Турция стопира напълно търговията с Израел

В Съединените щати не престават митингите в поддръжка и на двете страни в спора.

Доклад на американския Държавен департамент твърди, че израелските сили употребяват американски оръжия в прорез с интернационалното филантропично право.

„ Разумно е да се оцени “, че тези оръжия са били употребявани по способи, „ несъвместими “ със отговорностите на Израел, споделя Държавният департамент. Съединени американски щати не разполагат с цялостна информация в оценката си. Поради това доставките на оръжия могат да продължат, се показва в документа, който е импортиран в Конгреса на Съединени американски щати.

„ Израел разполага със знанията, опита и инструментите за използване на най-хубавите практики за намаляване на вредите измежду цивилните в своите военни интервенции. Резултатите на място, в това число високите равнища на цивилни жертви, повдигат основни въпроси по отношение на това дали израелската войска ги употребява дейно във всички случаи “, гласи още отчетът.

Държавният департамент на Съединени американски щати откри, че Израел не е сътрудничил изцяло на напъните за " максимизиране " на филантропичната помощ в Газа в първите месеци на спора. В него обаче се споделя, че тази обстановка се е трансформирала.

Организация на обединените нации и филантропичните организации са разказват израелските старания за намаляване на цивилните вреди като „ непоследователни, неефективни и несъответстващи “.

Снощи Общото заседание на Организация на обединените нации гласоподава с огромно болшинство Палестина да бъде приета за пълновръстен член на Организацията. Съединените щати и Израел гласоподаваха „ срещу “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР