Размерите на GE Haliade-X са наистина впечатляващи – на гигант

...
Размерите на GE Haliade-X са наистина впечатляващи – на гигант
Коментари Харесай

САЩ внедряват най-голямата вятърна турбина


Размерите на GE Haliade-X са в действителност впечатляващи – на колос измежду вятърните турбини
(снимка: GE Renewable Energy)

Разработчиците на плана Vineyard Wind 1 – първия комерсиален офшорен комплекс за вятърна сила в Съединени американски щати – оповестиха, че ще употребяват най-голямата и най-мощна вятърна турбина в света. Това е Haliade-X на GE.

GE Haliade-X е същински колос измежду всички аналози на. Размерите му са в действителност впечатляващи. Височината на турбината доближава 260 метра, а дължината на всяка перка е 107 метра!

Vineyard Wind 1 е 800 MW. По време на построяването на комплекса ще бъдат конфигурирани няколко турбини GE Haliade-X край крайбрежията на Масачузетс. Офшорната (крайбрежна) станция ще зарежда към 400 000 домове в района Нова Англия.

Всяка турбина GE Haliade-X е независим генератор от 12 MW, кадърен да достави 67 GWh годишно при идеални условия. Размерът на инсталациите им оказва помощ да улавят 45% повече сила от която и да е друга опция на пазара.

Тези турбини също по този начин са по-ефективни при по-ниска скорост напразно. Освен това потреблението на по-малко на брой огромни турбини доста понижава разноските за монтаж.



Vineyard Wind 1 може да е най-големият офшорен вятърен комплекс в Америка, само че неговият потенциал от 800 MW е надалеч зад най-голямата вятърна офшорна плантация в света – Dogger Bank във Англия с 3,6 GW.

Ако приказваме за най-голямата на сушата, то това е китайският план Gansu, чиято планувана мощ е към 20 GW, когато бъдат конфигурирани всички турбини.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР