Ръководството на столичния храм-ротонда „Св. Георги“ в София демонстративно постави

...
Ръководството на столичния храм-ротонда „Св. Георги“ в София демонстративно постави
Коментари Харесай

Софийска митрополия разпореди да се свалят руските знамена от входа на ротондата в София

Ръководството на столичния храм-ротонда „ Св. Георги “ в София демонстративно сложи на входа на старинния храм две съветски флагове, паралелно с българското и самарското.

Снимки бяха оповестени в медиите и на въпрос на публицисти каква е повода за това, човек от храма е дал отговор: „ Ами американското знаме ли да сложим? “ След питане от страна на " Двери " стана ясно, че ръководителят на храма о. Йоан Куков няма благословение от Софийска митрополия за тази акция. От епархийското управление обявиха, че това е самочинна самодейност на свещеника и са дали предписание знамената да бъдат свалени, което към този момент е направено.

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит както и обособени епархийски митрополити осъдиха войната в Украйна и започнаха стъпки в поддръжка на украинските бежанци у нас. В подтекста на военните събития издигането на съветско знаме над един от най-старите храмове в нашата столица носи ясно изразен показателен темперамент и изпраща обръщение за поддръжка на съветската експанзия против прилежащата ѝ страна. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР