Ръководството на ислямисткото движение Хамас обяви началото на военна операция

...
Ръководството на ислямисткото движение Хамас обяви началото на военна операция
Коментари Харесай

„Хамас“ атакува Израел с ракети и бойци и обяви началото на военна операция

Ръководството на ислямисткото придвижване " Хамас " разгласи началото на военна интервенция против Израел, след като преди това палестински бойци изстреляха десетки ракети. Самата формация твърди, че те са били минимум 5 хиляди.  Лидерът на " Хамас " Мохамед Деиф съобщи, че Израел няма да работи безнаказано и прикани всички палестинци да се включат в боевете .

" Израелците нападнаха нашите поклонници и оскверниха джамията Ал-Акса, а ние ги предупредихме. Врагът се осмели да навреди на пътя на Пророка Мохамед. Стотици наши хора бяха убити и ранени тази година. Призивите ни за замяна на пандизчии бяха посрещнати с отвод, а ежедневните нарушавания не престават на Западния бряг. Решихме да сложим завършек на всички закононарушения на окупатора. Дойде краят на безнаказаните дейности от страна на Израел. Обявяваме началото на интервенция за Ал-Акса. При първия удар в границите на 20 минути бяха изстреляни повече от 5000 ракети ", съобщи Мохамед Деиф, водач на Хамас.

Сирени за въздушна офанзива са прозвучали в южната и централна част на страната както и в столицата Тел Авив. Израелските въоръжени сили оповестиха, че " голям брой терористи " са проникнали в израелска територия от Газа .

Израелският министър на защитата на страната разпореди активизирането на резервисти за военна работа, а армията бе подложен в положение на подготвеност за война. Скоро по-късно силите на страната започнаха офанзиви по цели в следените от " Хамас " територии, а Израел обяви началото на " контратерористичната " интервенция " Железни мечове " в линията Газа .
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР