Рафаел Надал не стартира сезона си по очаквания начин, инкасирайки

...
Рафаел Надал не стартира сезона си по очаквания начин, инкасирайки
Коментари Харесай

Тони Надал: Приемам всеки турнир на Рафа като последен, ще видим какво предстои след РГ

Рафаел Надал не започва сезона си по упования метод, инкасирайки две проваляне на United Cup, след което в дуела си от втория стадий на Аустрелиън Оупън получи травма в бедрото, която ще го извади от надпревари за интервал сред 6 и 8 седмици. Този неоснователен старт на годината за Матадора породи голям брой въпроси по отношение на бъдещето му в тениса и спекулации по отношение на края на неговата кариера, които испанецът изцяло опроверга.

Въпреки всички проблеми, съпътстващи 22-кратния първенец от Големия шлем, то неговият чичо Тони Надал е убеден, че племенникът му има всички шансове да удължи победната си серия на тазгодишния Ролан Гарос и да завоюва 15-и трофей в Париж.

" Когато един човек е бил толкоз дълго измежду най-хубавите в света, какъвто е казусът с Рафа, след всички компликации, които изпита през последната година, то одобрявам всеки шампионат, в който взима присъединяване, като финален в кариерата му. Не мисля за бъдещето оттатък идната му конкуренция. Никога не знаеш по какъв начин ще се развият нещата. Вярно е, че тялото на Рафаел изстрада доста, само че всички знаем, че той е част от професионалния тенис от 16-годишна възраст, и това е цената, която би трябвало да платиш за цялото това време на най-високо равнище.

Това са дълги години, през които си задължен да удряш топката мощно и да се движиш извънредно интензивно. Когато имаш тези неща зад тила си, то е все по-вероятно след време да се появят проблеми. Вярвам, че той може да вдигне трофея на Ролан Гарос тази година, а оттова насетне ще забележим какво ще следва ", споделя някогашният ментор на Надал.

Източник: Tennis Majors

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР