Синдикатът на железничарите е в протестна готовност. Причината – от

...
Синдикатът на железничарите е в протестна готовност. Причината – от
Коментари Харесай

Железничарите са в протестна готовност

Синдикатът на железничарите е в протестна подготвеност . Причината – от другата преговорна страна са срещнали стена, която не осъзнавала положението, в което се намирали. Председателят на синдиката Петър Бунев разяснява за „ Българска национална телевизия “, че през миналата седмица имало изгубени над 200 работни места , като чиновниците ставали все по-малко и никой не желал да обърне внимание на протичащото се.

„ И викаш един младеж и би трябвало да мине психо, би трябвало да мине изпити, и му даваш 1000 лева и след това му викаш – спри тука да работиш. Ами няма да стане “, уточни той.

Бунев изясни и за какво желаят оставка – виждали в лицето на управлението един обслужващ личен състав на строителните компании .

Преговорите се водели към този момент месец и половина, само че не се стигало до единодушие, разкри Бунев, добавяйки, че в случай че отрасловият министър не вземе ограничения , то първата крачка, която от синдиката ще подхващат е протест.

„ В националната компания работят над 10 500 индивида. За да се стигне до това бяха събрани над 50 представителя на тези хора, и тази декларация с претенции е гласувана от тези 50, които съставляват останалите 9000 “ , уточни още той.

От КТ „ Подкрепа “ подкрепяли настояванията , съобщи Бунев. По думите му различен проблем е стресът за чиновниците и това, че би трябвало да поставят ексклузивен труд .

„ Търсят се и способи по какъв начин да не се заплаща за този труд. Това задълбочава казусът и по-добре в този момент да го дефинираме и да търсим решение. В отговор на това имаме една стена, която споделя ние нищо не можем да създадем “, разяснява още той.

Още един проблем са ремонтните действия на инфраструктурата , заключи Бунев.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР