Qatar TotalEnergies Open, осминафиналКоко Гоф – Паула Бадоса 6-2 6-3Коко

...
Qatar TotalEnergies Open, осминафиналКоко Гоф – Паула Бадоса 6-2 6-3Коко
Коментари Харесай

Гоф записа петата си победа над тенисистка от топ 10


Qatar TotalEnergies Open, осминафинал
Коко Гоф – Паула Бадоса 6-2 6-3


Коко Гоф се класира за четвъртфиналите на шампионата в Доха след петата победа над тенисистка от топ 10 в кариерата си – тя преодоля третата сложена Паула Бадоса с 6-2 6-3 за час и 17 минути.

17-годишната състезателка взе реванш за единствения им предходен конфликт, който приключи с огледален резултат в интерес на испанката. Така тя за пети път попада измежду последните осем в шампионат от WTA 1000 или Големия шлем – предходните ѝ триумфи бяха в Дубай, Рим на Ролан Гарос и в Монреал.

Гоф имаше надзор над множеството разигравания от главната линия, като постоянно си служеше и с къси топки, с цел да нарушава ритъма на съперничката си.

Американката записа 26 уинъра против 12 за Бадоса, като международната №4 добави и огромен брой непредизвикани към актив си. Добрите ретури също бяха основни, защото Паола не можеше да разчита на началния си удар до толкоз огромна степен.

Испанката имаше своите моменти, само че пропусна да се възползва. Коко на два пъти позволи по три двойни неточности в едно подаване, като единствено в единия случай се стигна до пробив – казусът бе, че даже с него резултатът в сета бе 3-1 в интерес на Гоф.

В идващия кръг тийнейджърката ще играе против Джесика Пегула или Мария Сакари.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР