Започва изпълнението на мащабен проект по подмяна на водопреносната мрежа

...
Започва изпълнението на мащабен проект по подмяна на водопреносната мрежа
Коментари Харесай

Правят нещо много полезно в родното село на Петър Дънов край Варна

Започва осъществяването на огромен план по замяна на водопреносната мрежа във варненското село Николаевка, Община Суворово. Инвестицията е в размер на 4,5 милиона лв.. Финансирането е обезпечено от Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС), средствата от което допълват сполучливо тези от ЕСИФ/ЕФСУ. Бенефициент е локалната администрация, научи Varna24.bg от Областния информативен център във Варна

По плана ще бъдат сменени 10 километра водопроводи. Официалният период за неговото осъществяване и привършване на работата е 720 дни. По време на ремонтните действия локалните поданици ще имат режим на водоподаването, предизвестяват от Община Суворово. Ограниченията ще бъдат налагани по няколко часа денем на местата, където се изисква тази мярка. В селото ще бъдат изнесени авансово направени графици както за интервала на спиранията на водата, по този начин за пътните прави, по които ще работи фирмата-изпълнител.

Реализацията на плана ще докара до възстановяване цялостния мениджмънт на водните запаси и качеството на водата, понижаване на повредите по водопроводната мрежа и даване на улеснение на жителите и гостите на село Николаевка.

В това село на 11 юли (29 юни остарял стил) 1864 година е роден Петър Константинов Дънов, именуван от почитателите си " Учителя “ или Беинсá Дунó - е български мъдрец, създател на религиозно-философско обучение, наричано Всемирно бяло приятелство, което се самоопределя като езотерично християнство и окултизъм.

Учението е считано от българската страна за религиозно и е записано от Дирекцията по вероизповеданията като настрана изповедание. Това обучение в България е известно под името Дъновизъм, а почитателите му са наричани дъновисти. Самият Дънов не утвърждава наименованието дъновисти, а почитателите му се самонаричат възпитаници на Всемирното бяло приятелство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР