По случай наближаващия Световен ден без тютюнопушене – 31 май,

...
По случай наближаващия Световен ден без тютюнопушене – 31 май,
Коментари Харесай

РЗИ-Смолян ще тества токсичния газ при пушачите

По случай наближаващия Световен ден без тютюнопушене – 31 май, специалисти от Регионалната здравна ревизия в Смолян ще мерят гратис равнището на въглероден оксид в издишания въздух при пушачите. Акцията ще се организира през днешния ден, 14 май от 15:30 ч. до 18:30 ч. в центъра на село Смилян, в градинката пред читалището. Съдържанието на въглероден оксид и съответстващото равнище на веществото въглеоксихемоглобин в кръвта на пушача са индикатор, който онагледява навиците за пушене и степента на взаимозависимост от цигарите, и дава опция изследваният да усили мотивацията си да спре използването им.

Посетителите ще имат опция да измерят артериалното налягане и тежестта си, и да научат своя Индекс на телесна маса по отношение на 17 май и 19 май, които означаваме надлежно като Световен ден за битка с хипертонията и Европейски ден за битка със затлъстяването.

Специалистите по профилактика на заболяванията ще популяризират печатни материали за поощряване на избора на здравословен живот и информация за контакт с Консултативния кабинет за отричане на цигарите. Кабинетът работи гратис в РЗИ по Националната стратегия за предварителна защита на хроничните незаразни заболявания с авансово записване на тел. 0301/ 58930.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР