Путин озадачи света през лятото с регистрирането на ваксина срещу

...
Путин озадачи света през лятото с регистрирането на ваксина срещу
Коментари Харесай

Русия отлага масовата ваксинация със Спутник V и търси помощ отвън

Путин озадачи света през лятото с регистрирането на ваксина против ковид. Заявленията за всеобщо имунизиране на популацията обаче се отсрочват. Сега Москва търси помощ от чужбина, написа немският в. " Ханделсблат ".

Масовото имунизиране ще стартира в " околните месеци ", съобщи прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков в края на предходната седмица и добави, че не може да се ангажира със период.

Това е много разтегливо разбиране, отбелязва " Ханделсблат " и напомня, че всеобщото имунизиране трябваше да стартира през октомври. Такива бяха гръмките обещания на високопоставени съветски политици през лятото, когато президентът Владимир Путин записва имунизацията, алегорично наречена " Спутник V " в качеството ѝ на първата в света ваксина против ковид.

След това обаче срокът се реалокира от октомври към ноември или декември. Сега шефът на Националния институт по епидемиология и мокробиология Александър Гинцбург уточни като дата за начало на имунизацията януари или февруари. Той сподели, че към началото на идната година ще се създават месечно по 5-6 милиона дози от имунизацията.

Срещу оптимизма на Гинцбург има два съществени казуса. Единият е, че при регистрацията на имунизацията това лято Русия просто пропусна решаващата трета фаза от тестването ѝ, единствено и единствено да се показа като международен водач в битката с ковид. Едва в този момент имунизацията се тества върху 40 хиляди доброволци в Русия и Беларус, а също така започнаха клинични тествания в ОАЕ, Индия, Венецуела, Бразилия и Египет, отбелязва " Ханделсблат ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР