Путин обикновено постига всичко, което поиска, но в Украйна се

...
Путин обикновено постига всичко, което поиска, но в Украйна се
Коментари Харесай

Украйна се подигра с режима на Путин и сега той иска да докаже, че демокрацията там не е истинска

„ Путин нормално реализира всичко, което изиска, само че в Украйна се провали два пъти. През 2004 и 2014 той поддържа про-руски, властнически претендент за президент, само че след това украинците гласоподаваха по друг метод и със своя митинг се подиграха с Русия. Затова Путин се усеща афектиран и предаден от Украйна и украинците, освен от държавното управление им. За него е повече от значимо да потвърди, че тази народна власт не е достоверна, а Западът желае да я наложи. Да признае, че обществата могат сами да я сътворят, за него значи да признае, че същото е допустимо и в Беларус, и в Грузия, и в самата Русия “.

Така разказва рецесията с Украйна журналистката от Киев В изявление за The New Yorker тя разкрива какво е настроението измежду сънародниците ѝ, застрашени от възможна съветска инвазия, и разказва аргументите, заради които Москва ескалира спора.

Наталия Гуменюк е на 38 година и е публицист с сектор интернационална сигурност, спорове и човешки права. Основател е на организацията „ Журналистика в публичен интерес “ и е създател на книгата „ Изгубеният остров “ за анексирането на полуостров Крим от Русия през 2014 година

Сега украинците са изправени пред нова огромна опасност – Москва е струпала над 100 хиляди военни към границата и заплашва сигурността на съседката си, като в това време упорства НАТО да понижи военното си наличие в Източна Европа.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР