Проверките от страна на Министерството на земеделието, храните и горите

...
Проверките от страна на Министерството на земеделието, храните и горите
Коментари Харесай

Продължават проверките за качеството на храните

Проверките от страна на Министерството на земеделието, храните и горите и Агенцията за сигурност на храните ще не престават. Това съобщи през днешния ден по време на парламентарния надзор земеделският министър Румен Порожанов.

Той отговори на въпрос на народните представители Надя Клисурска-Жекова и Кристина Сидорова по отношение на качество и цена на детски храни, предлагани на българския пазар.

Порожанов напомни, че ръководителя т на Европейска комисия Юнкер персонално се е заел с намиране на решение на казуса. „ То може да бъде единствено въз основата на единна уредба за целия европазар и диалозите по тематиката не престават. България поддържа подготовката на наредба против двойните стандарти. Само единият общ метод би оказал помощ за справяне с проблема”, сподели още министърът. Той добави, че при последната инспекция от МЗХГ и БАБХ не е открила огромни разлики в цените.

„ Провел съм диалози с 3 от задграничните търговски вериги, имащи магазини в България”, добави Порожанов, само че напомни, че цените се дефинират на пазарен правила.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР