Проверка как върви почистването на изоставени сгради в кв. Витоша,

...
Проверка как върви почистването на изоставени сгради в кв. Витоша,
Коментари Харесай

Общината почисти изоставени частни сгради в район "Лозенец"

Проверка по какъв начин върви почистването на изоставени здания в кв. " Витоша ", регион " Лозенец ", в които имаше самонастанили се, е направил през днешния ден ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Инвеститорите на тези здания не ги поддържат и охраняват и по тази причина се е стигнало дотук.

Към днешна дата жителите на гетото към този момент не са там, а екипи на общински сдружения по непорочност извозват боклуци от нерегламентираното гето, оповестиха от общинския съвет.

" Повече от месец няма нито една придвижена кореспонденция. Очаквам незабавно от кмета на региона да бъдат открити притежателите (на сградите) и да бъдат наложени нужните наказания ", разяснява Георгиев.

Самонастанилите се жители са били изведени от постройките от екипи на Министерство на вътрешните работи доста преди акцията на Георгиев. " Разговаряли сме към този момент и със притежателите на постройките да ги изчистят и какво би трябвало да създадат, с цел да няма сходни неща в бъдеще. Разочарован съм, че за следващ път господин Георгиев не разполага с настояща информация, съобщи кметът на " Лозенец " Константин Павлов.
Много отпадък останал след самонастанилите се и това е открил на място ръководителят на СОС, който разпоредил на общински сдружения да почистят. " Аз не мога да заповядам на общински сдружения да чистят частни парцели. Ако са го създали, би трябвало да си потърсят пари за услугата от притежателите ", твърди Павлов.

Въпросните изоставени градежи са в полето, след края на ул. " Проф.Васил Арнаудов " в кв. " Витоша ". Строени са преди години без да има построена от общината инфраструктура, нито канализация. Собствеността им постоянно е прехвърляна, някои от тях са били и владеене на банки, евентуално като поръчителство по заеми.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР