Хоби готвачката от Горна Оряховица Царина бе една от любимките

...
Хоби готвачката от Горна Оряховица Царина бе една от любимките
Коментари Харесай

Царина от Hell’s Kitchen: Много често съм пресолявала ястие

Хоби готвачката от Горна Оряховица Царина бе една от любимките на феновете в Hell’s Kitchen . Тя напусна конкуренцията на крачка от черните куртки.

Царина е машинен оператор във боен цех. В продължение на 7 години е била шеф на заведение. Определя се като работохолик, а най-силното й качество в кухнята е дисциплината. За нея влизането в Hell’s Kitchen бе сбъдната фантазия.

След присъединяване си в Кухнята на Ада, тя се включи в занимателния Food Quiz. Да забележим до каква степен познава почитателите на формата:

52% от почитателите на Hell’s Kitchen готвят под 4 пъти седмично - ВЯРНО ИЛИ ГРЕШНО?

Вярно. Абсолютно правилно. Естествено, обикновено. Четири пъти дори си е доста. Аз да вземем за пример сготвям четири пъти в месеца у дома, тъй като не мога да се прибера. Работя, отивам на заведения за хранене и хапвам на работа. Нормално.

50% от почитателите на Hell’s Kitchen вървят на ресторант всяка седмица - ВЯРНО ИЛИ ГРЕШНО?

Вярно. В седмицата вървя, може би, най-малко два пъти на ресторант. Аз съм от клиентите, които постоянно знаят какво да си поръчат, с цел да не бъдат разочаровани и рядко иска ми се случи да направя някаква забележка към готвачите или сервитьорите. Правила съм забележки към готвачи и сега се сещам тъкмо по какъв начин, когато си бях поръчала преди доста години едни пилешки хапки в ресторант и те ужасно доста миришеха на риба, тъй като готвачът най-вероятно е употребил ножът, с който е рязал рибата, с цел да ми отреже пилешкото месо и това извънредно доста се усещаше. Тогава направих забележка, да. Сега за това се сещам.

10% от почитателите на Hell’s Kitchen не са разсипвали брашно в кухнята - ВЯРНО ИЛИ ГРЕШНО?

10%? Грешно. И за какво? Ами, доста, но доста такива случки имам. Как да го групирам, със салфетки и коша, по какъв начин да го групирам?
Отварям пакет с ронена чубрица и вместо да го отворя умерено, разтварям го със мощ и всичко по земята. Леле, аз имам толкоз доста работа и в този момент би трябвало и това да мета, и това да шетам. Всичко ми е в краката и нямам различен вид. Трябва да го изчистя и единствено се бавя, а в кухнята не можеш да се бавиш. И след това zero waste, a? Е, в този момент, постоянно има изключения.

46% от почитателите на Hell’s Kitchen избират пастата с чесън - ВЯРНО ИЛИ ГРЕШНО?

Вярно. По принцип ми харесва комбинацията паста с чесън, само че последният път, когато ядох паста с чесън... не приключи добре. Но ми харесва.

80% от почитателите на Hell’s Kitchen не са пресолявали ядене - ВЯРНО ИЛИ ГРЕШНО?

Грешно, неверно, неверно! Много постоянно съм пресолявала. В страха си да не е безсолно, постоянно пресолявам манджите и назад, тъй като аз хапвам солено и все доста ме е боязън да не го пресоля, и поставям доста малко. После върви се оправяй. Една гозба или едно ядене не ги ли подправиш сега на готвенето, просто доста по-различен усет се получава, тъй че и двете съм ги правила. Бъркала съм захар със сол... и противоположното. И не е доста прелестно. Най-кофти е, че го усещаш най-сетне. По принцип то си се усеща още до момента в който го подправяш, само че в бързината ми се е случвало и е гадно, в действителност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР