Протестиращите енергетици и миньори все още са блокирали автомагистрала “Тракия,

...
Протестиращите енергетици и миньори все още са блокирали автомагистрала “Тракия,
Коментари Харесай

Миньори и енергетици продължават пътните блокади

Протестиращите енергетици и миньори към момента са блокирали автомагистрала “Тракия, Подбалканския път в региона на Гурково и Прохода на републиката.

Против териториалните проекти за обективен преход на въглищните региони, които одобри държавното управление в петък, се оповестиха работещите в мините и Топлоелектрическа централа “Марица изток 2 ”.

Очаква се през днешния ден миньорите и енергетиците от Перник и Бобов дол да поддържат сътрудниците си от Стара загора, като провеждат още веднъж демонстрация.

Министър-председателят Николай Денков е възнамерявал среща с протестиращите миньори и енергетици. Денков е поканил на срещата водачите на КНСБ и КТ “Подкрепа ”, както и представители на синдикатите в бранша.

Синдикални водачи оповестиха през вчерашния ден след договаряния с министъра на енергетиката Румен Радев, че няма да одобряват поканата на премиера. Те настояха Министерския съвет да заседава изключително. При изключителното съвещание те настояха техни предтавители да беседват с властта за противоречивите проекти.

По-рано денем Радев организира среща с административното управление на държавните сдружения “Мини Марица изток ” и Топлоелектрическа централа “Марица изток 2 ”.

В региона на Стара Загора са въведени следните обходни направления поради блокадите:

За пътуващите по автомагистрала “Тракия ” той е от пътен възел “Нова Загора ” по пътя към Нова Загора – Сливен до пътен възел “Свобода ”.

За пътуващите по път Казанлък – Стара Загора: за гр. Стара Загора – през с. Памукчии, с. Християново, Калояновско шосе; от Стара Загора в посока Казанлък – по пътя Стара Загора – Нова Загора – Сливен, бул. “Калояновско шосе, с. Християново, с. Памукчии. Повече информация е предоставена на страницата на Агенция пътна инфраструктура, съобщи БНР.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР