Протест в София на близки на загинали при катастрофи поиска

...
Протест в София на близки на загинали при катастрофи поиска
Коментари Харесай

Ако институциите работеха. Близки на загинали при катастрофи протестираха в София

Протест в София на близки на починали при произшествия изиска по-строги санкции за причинителите им, както и по-бързо и дейно правораздаване.

Протестиращите се събраха пред Народното събрание в неделя сутринта, като първичният им проект беше да блокират придвижването на Орлов мост , само че след това се отхвърлиха от него поради липса на по-голяма поддръжка, заяви Българска телеграфна агенция.

" Ако институциите си вършeха работата, нямаше да сме тук ", споделиха протестиращи.

След Орлов мост шествието се насочи към Съдебната палата , където събралите се коленичиха в памет на починалите си близки.

Според участниците в митинга признатите наскоро промени в Наказателния кодекс не са задоволителни. С тях се криминализира единствено вторият отвод от тест за алкохол и опиати, а би трябвало да се санкционира още първият, споделят протестиращите. По думите им убийците на техните близки постоянно остават на независимост, а правдивост няма.

Според протестиращите в огромна част от случаите по-леките санкции за закононарушения, осъществени на пътя, са резултат от корупция. Те упорстват за навременни експертизи, подмяна на термина „ ликвидиране по несъобразителност " с „ пътно ликвидиране “, ефикасни присъди за виновниците и автоматизирано лишаване на свидетелствата за ръководство на водачите, които са лишили живот на пътя.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР