Промените в нивата на кръвната захар могат да отключат сериозни

...
Промените в нивата на кръвната захар могат да отключат сериозни
Коментари Харесай

6-те показателя, които издават повишаване на кръвната захар

Промените в равнищата на кръвната захар могат да отключат съществени болести като едно от тях е точно диабетът. Ако поддържате дълго време високи равнища на кръвната захар, не се опивате да ги контролирате, то това е най-съществената причина за диабета като последица, дружно с някои следващи затруднения. 

И, несъмнено, не във всеки един случай високите равнища на захарта в кръвта са причина и причинители на диабет. Но тялото ни изпраща редица сигнали за дисбаланс в него, тъй че е добре да се вслушваме деликатно в измененията, с цел да хванем в точния момент развиването на обещано заболяване. Ето и някои от най-честите признаци, индикиращи висока кръвна захар:

Често уриниране

Ако установите, че ви се върви до тоалетна доста по-често денем, то най-вероятно смятате, че става проблем за някаква зараза на пикочните пътища, само че в действителност това може да е индикация за високи равнища на кръвната захар. Те се отразяват на работата на бъбреците, като ги притискат да форсират диурезата, с цел да отстраняват натрупалата се глюкоза.
Откриха растение, което доста понижава равнищата на кръвната захар след хранене
Основното предписание за диабет вид 2 е вярното хранене. Докато някои храни се предлагат от лекарите да бъдат изключени от менюто, то...
Прочети повече
Изпитвате потребност от повече вода

Ако имате потребност да пиете вода доста по-често отпреди, то е допустимо равнищата на кръвната ви захар да са се повишили. Тук двете точки са взаимосвързани – заради учестеното уриниране се дехидратираме и имаме потребност още веднъж да си набавим нужните течности.

Влошаване на зрението

Прекалените количества глюкоза в кръвта могат да доведат до възпаления в очните тъкани и да влошат и замъглят зрението. Също по този начин е допустимо увреждане на кръвоносните съдове в очите, което може да докара до слепота.

Главоболие
Как да разберете дали имате проблем със захарта
Отклоненията в кръвната захар  демонстрират развиването на съществени здравословни проблеми. Те включват хипогликемия, преддиабет, диабет...
Прочети повече
Главоболието е признак на не една и две заболявания, само че може да е породено и от високи равнища на захарта в кръвта. В резултат на тях се покачват възпаленията, предизвикват се и се утежнява работата на системите в организма и съответно за случая – на нервната система. Затова усещаме и главоболие.

Чувствате отмалялост без причина

Умората също може да се прояви като признак на доста проблеми, само че тази, породена от високата кръвна захар, се разграничава по това, че се появява за към 1-2 часа след хранене най-вече с въглехидрати. Усеща се цялостна липса на сила, унесеност, тромавост и така нататък

Все по-често се появяват нови инфекции в организма ви

Ако сте по-податливи на инфекции, допустимо е да имате проблеми с равнищата на кръвната захар. Високите й равнища дават храна за бактериите и дрождите в нашето тяло, като това в допълнение натоварва имунната ни система и отслабва. Инфекциите се получават толкоз бързо тук, тъй като ненужните равнища глюкоза  попречват на вярното асимилиране на дискурсните функционалности.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР