СподелиВ бар в Киев американският държавен секретар Антъни Блинкен използва

...
СподелиВ бар в Киев американският държавен секретар Антъни Блинкен използва
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен изпълни на китара „Rockin in the Free World“ в бар в Киев

Сподели
В бар в Киев американският държавен секретар Антъни Блинкен употребява музиката, и по-специално китарните си умения, с цел да насочи обръщение към Украйна и света. Той изпълни  рок химн на канадско-американския артист Нийл Йънг.

Антъни Блинкен направи изненадващо посещаване в Киев тази седмица като проява на продължаваща поддръжка на Съединени американски щати за Украйна на фона на засилените съветски ракетни офанзиви.

Снощи вечерта той се качи на сцената в бар Barman Dictat, за взаимно осъществяване с група 19.99 на песента „ Rockin’ in the Free World “ на Нийл Йънг.

Преди да излезе на сцената, Блинкен сподели на тълпата в бара, че признава, че украинските сили и жители към момента страдат и даде обещание поддръжка от Съединени американски щати и останалия свят.

„ Вашите бойци, вашите жители – изключително на североизток, в Харков, страдат извънредно доста. Но те би трябвало да знаят, вие би трябвало да знаете, Съединените щати са с вас, огромна част от света е с вас и те се борят освен за свободна Украйна, само че и за свободния свят. И свободният свят също е с вас “, сподели той.

След осъществяването вокалистът на групата Дмитрий Темний съобщи пред Ройтерс, че е бил впечатлен от уменията на държавния секретар да борави с китарата.

„ Той свири доста добре “, споделя  Темни.

Американският посланик е прочут във Вашингтон като фен музикант, който не се срами да свири пред аудитория, когато има въодушевление. Китарните умения на Блинкен привлякоха внимание в края на предходната година, когато се появи видеозапис на него с група в централата на Държавния департамент. На него той свири кавър на  Мъди Уотърс по време на стартирането на Инициативата за световна музикална дипломация на Съединени американски щати.

Блинкен също по този начин е издавал своя лична музика в Spotify под името „ ABlinken “.

През 2021 година държавният секретар споделя нред списание „ Ролинг Стоун “, че има „ шест или седем “ китари и си спомня по какъв начин е свирил с няколко рок светила, измежду които певицата и текстописец Ейми Ман и починалия барабанист/певец на Husker Du Грант Харт.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР