Проливни дъждове и гръмотевични бури предизвикаха нови наводнения и свлачища

...
Проливни дъждове и гръмотевични бури предизвикаха нови наводнения и свлачища
Коментари Харесай

Дъждове и гръмотевични бури: Бедствено е положението в Испания, Австрия, Италия и Словения

Проливни дъждове и гръмотевични стихии провокираха нови наводнения и свлачища в Европа. Тежка остава обстановката в Северна Италия и Австрия.

Силни гръмотевични стихии се развихриха в южните елементи на Стария континент. Пътници снимаха суматохата на борда на аероплан , попаднал в мощни турбуленции над Испания.

Проливни дъждове паднаха и над Австрия

Живописният водопад в австрийския курорт Бад Гащайн пък се трансформира в голяма кална маса. В цялата страна е издадено предизвестие за заплаха. След проливните дъждове равнището на реките, в това число на Дунав, се увеличи. За справяне с наводненията се издигат насипи.

Бедствено е ситуацията и в Италия. Заради заплаха от наводнения Венеция задейства системата от плаващи насипи. Под вода са къщи в Генуа, а свлачище затвори пътища в провинция Комо. В градчето Блевио край едноименното езеро вредите са големи.

Температурата на водата на испанския остров е 26 градуса

„ Внезапно чухме страховито бумтене.Живея на втория и етаж и до момента в който погледна - улицата беше под вода, беше страховито ", споделя Марко Сепе, който живее в италианското градче Блевио.

В Словения проливни дъждове наводниха и затвориха пътища и подлези.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР