Прокурорите, разследващи случаи на военни престъпения в Украйна, проверяват твърденията

...
Прокурорите, разследващи случаи на военни престъпения в Украйна, проверяват твърденията
Коментари Харесай

Украйна разследва депортирането на деца в Русия като възможен геноцид

Прокурорите, проверяващи случаи на военни престъпения в Украйна , ревизират изказванията за принудително депортиране на деца в Русия след началото на нашествието, като се пробват да сформират обвинителен акт за геноцид , съобщи в изявление за Ройтерс основният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова. 

Международното филантропично право класифицира насилствената всеобща депортация на хора по време на боен спор като закононарушение. 

" Насилственото прекачване на деца ", в частност, се класифицира като геноцид – най-сериозното военно закононарушение съгласно конвенцията за геноцид а от 1948 година

Венедиктова, която следи редица следствия за военни закононарушения в Украйна , сподели, че от началото на военните дейности има повече от 20 каузи за принудително прекачване на хора в Русия от разнообразни райони в източноевропейската страна. Тя отхвърли да заяви броя на лицата, които са били принудително трансферирани в Русия.

Отстраненият омбудсман по човешките права Людмила Денисова обаче сподели в средата на предишния месец, че по време на спора Русия е преселила повече от 210 000 деца - част от общо 1,2 милиона украинци, за които Киев твърди, че са били депортирани срещу волята им. 

Русия , от своя страна, съобщи, че дава филантропична помощ на тези, които желаят да изоставен Украйна непринудено. 

В началото на седмицата ТАСС цитира неназован представител на правоприлагащите органи, съгласно който през съветската граница са минали над 1,55 милиона души, пристигнали от територията на Украйна и Донбас, като измежду тях има 254 000 деца. 

Снимка: Pixabay
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР