Прокуратурата в Стара Загора разследва инцидента в детската градина в

...
Прокуратурата в Стара Загора разследва инцидента в детската градина в
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира за 6-годишното дете, паднало от втория етаж на детска градина

Прокуратурата в Стара Загора проверява случая в детската градина в Чирпанско. 6-годишно дете падна от прозореца на втория етаж на детска градина в село Мирово. Наблюдаващият прокурор е разпоредил осъществяването на инспекция от органите на РУ-Чирпан.

Родителите споделиха по-рано опасенията си, че има опит за прикриване на случая. Първоначално им е казано, че потърпевшото дете е паднало по стълбите, тъй като е бутнато от друго дете.

Указано е да се снемат пояснения от очевидци - чиновници в детската градина, очевидци, близки на потърпевшото дете и други

„ Инцидентът е станал в понеделник, а на мен ми споделиха чак в четвъртък. Казаха ми, че е паднало по стълбите ”, съобщи Димитър Мурджов, кмет на с. Мирово.

Прокуратурата е наредила да се приложат по преписката записи при съществуване на видеонаблюдение на детската градина и да се изиска здравната документи от установените контузии и извършеното лекуване на детето. Регионалното ръководство за обучение в Стара Загора ще би трябвало да даде информация по отношение на това били ли са известени за настъпил случай, осъществена ли е инспекция и какъв е резултатът от нея, както и налице ли са данни за нарушавания от страна на чиновници на детската градина.

Разпоредено е инспекцията да се извърши в най-кратки периоди - до 30 дни.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР