Прокуратурата е образувала проверка срещу лидера на БСП Корнелия Нинова.

...
Прокуратурата е образувала проверка срещу лидера на БСП Корнелия Нинова.
Коментари Харесай

Нинова, Добрев и прокуратурата. Кой пръв ще употреби вътрешнопартиен скандал?

Прокуратурата е образувала инспекция против водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Основанието за това е тъжба на Кирил Добрев, който стачкува, че макар решенията на две правосъдни инстанции не е възобновен в необятното управление на левицата, откакто беше изключен от партията.

Поредният вътрешнопартиен скандал на " Позитано " 20 беше огласен от лидерката на групировката във вторник, два дни откакто партията остана на пето място в изборите, регистрирайки рекордно невисок резултат.

На конференция Нинова описа, че е получила призовка да се яви на разпит и да съобщи партийни документи. Тя уточни, че няма да направи нищо от поисканото от нея.

" Да дойдат и да ни отведат наложително на разпит за какво и какво сме говорили на партийно заседание ", съобщи тя и прикани проверяващите да вземат позволение за претършуване и изземване и да отидат на " Позитано " 20.
Реклама
Без да твърди съответно каквото и да е в изявата си, Нинова остави усещането, че дейностите на прокуратурата са целеустремен напън върху нея поради Кирил Добрев. За него от дълго време в Българска социалистическа партия се твърди, че е непосредствен до народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски, който пък е прочут с близостта си с прокуратурата, която години наред не вижда условия край него: от бързото му замогване до аргументите за включването му в глобите по американския закон " Магнитски ".

На този стадий обаче наподобява, че спорът Добрев - Нинова е вътрешна кавга, която обаче се използва ловко обществено и от двата лагера в Българска социалистическа партия. Не на последно място дейностите на държавното обвиняване по тематиката потвърждават, че когато желае, прокуратурата може да работи в къси периоди - нещо, което в други проблеми не се вижда.
Старият конфликт сред някогашни другари
Зад намеците за прокурорска принуда стои остарял вътрешнопартиен скандал сред Корнелия Нинова и Кирил Добрев, който от най-близкия ѝ съдружник се трансформира в главен зложелател.

В края на 2021 година след нескончаем спор с председателката Кирил Добрев беше изключен от управлението на партията. Той стачкува решението, като две правосъдни инстанции се съгласиха с причините му, че е изключен незаконосъобразно, и го възвърнаха.
Реклама
След като излезе и решението на Върховния касационен съд (ВКС), в края на месец август Добрев е изискал да участва на съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия, защото към този момент е бил възобновен като член на управлението.

Тогава обаче не е бил позволен. Именно заради тази причина е и жалбата му.

Нинова от своя страна изясни, че от нея се желае да даде на прокуратурата запис и заверени стенограма и протокол от съвещание на Националния съвет на 25 август, от които да стане ясно какво тъкмо се е случило.
Една бърза прокуратура
В жалбата си до Софийската районна прокуратура Добрев твърди, че има осъществено закононарушение - несъблюдение на правосъдно решение от страна на Българска социалистическа партия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР