Програмата предвижда 15 лв. на ден само за подслон и

...
Програмата предвижда 15 лв. на ден само за подслон и
Коментари Харесай

Десетки хотели по морето вече се записаха за новата хуманитарна програма за настаняване на бежанци

Програмата планува 15 лева дневно единствено за заслон и храна. Не се плануват разноски като разчистване на стаи и пране.

В к.к. “Албена ” всички хотели, които и сега подслоняват хора с краткотрайна протекция, са подготвени да продължат присъединяване си и при новите условия. В комплекса са настанени над 1500 души, като значителен % от тях ще бъдат наети за сезонна работа. Хотелиерите обмислят и обособяването на детски центрове за деца от 3 до 6 години. Подобна е обстановката и в други морски курорти. Ръководителят на Оперативната координационна група и ръководител на Държавната организация за бежанците посети дружно с екипа анкетьори над 50 хотела досега, в които са настанени над 10 000 души. На място анкетьорите показват на украинските жители по какъв начин да попълнят своите анкети и да подадат данните си. Преди няколко дни вицепремиерът Калина Константинова разгласи, че новата филантропична стратегия ще бъде отворена освен за ведомствени бази, само че и за всички места за настаняване, регистрирани в Националния туристически указател.

Предвижда се и вид на нощувка без изхранване с размер на помощта от 10 лева, без Данък добавена стойност, респективно 10,90 лева при ставка в размер на 9 % - за категоризираните места за настаняване, и 12,00 лева, с включен Данък добавена стойност, при ставка в размер на 20 % - за некатегоризираните места за заслон. Разходите за Данък добавена стойност са за сметка на Програмата. Настаняването посредством Националния контактен център е наложително изискване за изплащането на филантропичната помощ. Регистрацията на хотели за програмата към този момент е налична и се прави на националната телефонна линия - 02/ 905 55 55, или посредством изпращане на запълнен пример за електронна регистрация. Срокът за записване е до 25 май 2022 година.

Всички условия и формата за записване са налични на be-open-to-hotels/

Програмата се управлява от Министерството на туризма, като се финансира от принадлежности на Европейския съюз.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР