Финансовата комисия даде одобрение за намаление на цените на абонаментните

...
Финансовата комисия даде одобрение за намаление на цените на абонаментните
Коментари Харесай

Одобриха намаление на картите за пътуване с междуселищните линии в община Варна

Финансовата комисия даде утвърждение за понижение на цените на абонаментните карти за междуселищните пътувания с рейсове на " Градски превоз " в община Варна. Решението следва да бъде прегледано и на идната сесия на локалния парламент, съобщи кореспондент на Moreto.net.

След дълги диспути съветниците утвърдиха за пътешестване от Варна до Тополи, Константиново,Казашко, Звездица, Каменар, Златни пясъци, околност „ Корабостроител “ или околност „ Аладжа манастир “ карта за 30 дни да коства 40 лв., 90 дни – 110 лв., 180 дни – 215 лв., 365 дни – 420 лв..

Учащите ще заплащат 15 лв., а пенсионерите по 5 лв.. Хората с увреждания според от степента на увреждане ще могат да закупят месечна карта на цена от 30 до 5 лв., а за компаньон месечната карта ще коства 9 лв..

По време на съвещанието стана ясно, че сега на пътуващите по посочените линии им излиза по преференциално да купуват билетче в сравнение с карта. В същото време автоматизираната билетна система не работи пълноценно и постоянно пасажерите пътуват даром. От администрацията се надяват, че с поевтиняването на картите ще подтикват потреблението им. Освен това било недопустимо при релативно едни и същи дистанции единствено поради другите дестинации да има забележителна разлика в цената на картите. Това е и повода за уеднаквяването на цените им.

Комисията утвърди още предлагането на групата на ГЕРБ възпитаници, студенти, пенсионери и хора с увреждания да пътуват гратис в границите на Варна.

Съветниците дадоха единодушие и за продължение на съглашението сред Община Варна и АПИ за взаимно поддържане на сектори от републиканските пътища на територията на общината, освободени от възнаграждение на винетни такси, според решение на Министерски съвет от 2020 година. За задачата са планувани над 400 хиляди лв..
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР