Възобновява се възможността за кандидатстване за безвъзмездна помощ по Ваучер

...
Възобновява се възможността за кандидатстване за безвъзмездна помощ по Ваучер
Коментари Харесай

Възобновявa се безвъзмездната помощ по Ваучер 3 – за национални и европейски патенти от Фонда за МСП

Възобновява се опцията за кандидатстване за безплатна помощ по Ваучер 3 по Фонда за дребни и междинни предприятия , считано от 21.05.2024 г, оповестяват от Патентно ведомство на Република България, взаимно със Службата на Европейския съюз за интелектуална благосъстоятелност (СЕСИС).

Фондът за МСП (Ideas Powered for Business SME Fund) е скица за разпределяне на безплатни средства, чиято цел е да подкрепя дребните и междинните предприятия в Европейски Съюз да защитят своите права на интелектуална благосъстоятелност. Той съставлява самодейност на Европейската комисия, която се извършва от Службата на Европейския съюз за интелектуална благосъстоятелност (СЕСИС) и обгръща интервала от 22 януари 2023 година до 6 декември 2024 година

Фондът предлага финансова поддръжка под формата на ваучери за МСП, открити в Европейския съюз, като основава по-добри рамкови условия за конкурентоспособност и предизвиква предприемачеството.

*Ваучер 3 - дава опция за възобновяване на 75% от таксите, начислявани от националните патентни ведомства при подаване на национални и европейски поръчки за патент и изследване на предшестващото положение на техниката. През 2024 година за първи път се дава опцията за възобновяване на 50 % от правните разноски за правене и подаване на нова поръчка за европейски патент, до най-много от 2 000 EUR.

Повече информация за самодейността можете да намерите на страницата на Службата на Европейски Съюз за интелектуална благосъстоятелност (EUIPO) за.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР