Проект на Linux Foundation цели да превърне метавселената в реалност(графика:

...
Коментари Харесай

Linux общността с проект за метавселена - отворена и безплатна


Проект на Linux Foundation цели да трансформира метавселената в действителност
(графика: Open Metaverse Foundation)

О рганизацията с нестопанска цел Linux Foundation разгласи проект за основаване на платформа с отворен код за метавселена, която има капацитет да стане „ толкоз мощна, колкото е международната мрежа ” , в случай че компании, разработчици и фондации се обединят, с цел да реализиран общи цели.

Новият план се назовава (OMF) и към този момент е разграничен на групи по ползи, всяка от които ще се концентрира върху своя лична тематика. Ключовите области включват технология за транзакции, виртуални светове и симулации, мрежови решения, проблеми със сигурността и поверителността, правни и политически въпроси.
още по темата
Роял О’Брайън, назначен за изпълнителен шеф на OMF, съобщи, че новият план ще сътвори условия за разискване, дефиниране и развиване на „ градивни детайли ”, които ще трансфорат метавселената в действителност – тя ще се състои от цифрови активи, симулации, транзакции, логаритми, изкуствен интелект и други софтуерни решения.

Linux Foundation беше основана като неутрална среда, в която разработчиците да споделят код и да си сътрудничат по новаторски хрумвания. Организацията с нестопанска цел има обстойно портфолио от планове, ориентирани към хармонизиране на технологиите, в това число OpenWallet Foundation, който ще помогне за решение на казуса със съвместимостта на цифровите портфейли.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР