Продължаваме промяната (ПП) и Възраждане в крайна сметка няма да

...
Продължаваме промяната (ПП) и Възраждане в крайна сметка няма да
Коментари Харесай

Продължаваме промяната и Възраждане отказаха среща с Николай Габровски

" Продължаваме промяната " (ПП) и " Възраждане " в последна сметка няма да се срещат с претендента за министър председател на ГЕРБ Николай Габровски. Представители от двете партии беседват с Габровски през днешния ден по тематиката за възможното сформиране на държавно управление с първия мандат.

От Политическа партия изпратиха писмо, в което изричат благодарности за поканата, само че удостоверяват позицията си, че няма да поддържат държавно управление на ГЕРБ.

" Готови сме да проведем диалози с Вас в идващ стадий и да дискутираме 16-те предпочитани за нас политики в качеството Ви на министър-председател ",се споделя в писмото, подписано от ръководителя на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров.

Писмо изпратиха и от " Възраждане ". Те аргументират отхвърли си с " фундаментални и непреодолими разлики по няколко съществени външнополитически и вътрешнополитически въпроси ". Сред тези въпроси са участието на България в еврозоната, даването на оръжие за Украйна и пазаруването на нови изтребители F-16.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова разяснява отхвърли на двете партии като ги упрекна в коалиция, която тя назова " Предсрочен Парламентарен Вот ".

Така от трите планувани срещи, които Габровски трябваше да организира през днешния ден, ще се състои единствено една - тази с Движение за права и свободи. В четвъртък той беседва и с представителите Българска социалистическа партия и " Български напредък ", само че единствено последната изрази подготвеност да взе участие в коалиция.

Засега възможностите за сформиране на постоянен кабинет с първия мандат на ГЕРБ са близо до нулата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР