Организаторите на Евровизия защитиха решението си да часове преди финала

...
Организаторите на Евровизия защитиха решението си да часове преди финала
Коментари Харесай

Евровизия не съжалява за решението си да отстрани Нидерландия от финала

Организаторите на " Евровизия " опазиха решението си да часове преди финала в събота. В нова позиция Европейският съюз за радио и телевизия (EBU) показва, че версиите за случая, поради който изпълнителят беше отхвърлен, се разминават.

Клайн беше апетитен за един от любимците за продобиване на песенния конкурс, само че присъединяване му беше прекъснато единствено часове преди огромния край. Той беше отхвърлен поради случай с член на екипа, по който шведската полиция стартира следствие. Съобщава се, че се е държал нападателно против операторка, до момента в който тя го е снимала след слизането от сцената на полуфиналите в четвъртък. Музикантът не е желал да застава пред камерата, само че откакто служителката е траяла да го записва той е отправил директни закани против нея.

Нидерландското радио-телевизионно обединяване AVROTROS подлага на критика дисквалификацията като " несъразмернo наказване ".

EBU обаче не съжалява за решението си и споделя в свое изказване: " Поведението на Йост е в очевидно нарушаване на разпоредбите на състезанието, които имат за цел да обезпечат безвредна работна среда за всички чиновници и да защитят продукцията. ".

Те показват още, че не дават " предварителна оценка за правосъдния развой ", само че припомнят, че по случая към този момент е формирано полицейко дело, което скоро ще бъде предадено на прокурор.

Европейският съюз за радио и телевизия добавя, че решението за изключването на Нидерландия от състезанието е било подкрепено от управителния орган на състезанието и единомислещо подкрепено от изпълнителния съвет на EBU " след задълбочено вътрешно следствие ".

" Имаме политика на нулева приемливост към несъответствуващото държание на нашите събития и постоянно ще подхващаме нужните дейности за справяне със заканите към личния състав - без значение от кого идват те ", се споделя в тяхната позиция.

Голяма част от Нидерландия се сплоти в поддръжка на Клайн. Във вторник камбаните на разнообразни градове зазвучаха с неговата ария " Europapa ".

Това е първият път в 68-годишната история на " Евровизия ", в който участник е дисквалифициран след формалния старт на събитието.

Напрежение зад кулисите

Нидерландският публичен оператор AVROTROS съобщи, че още преди да се стигне до въпросния случай делегацията на страната е повдигнала пред уредниците въпроса за рисковата работна атмосфера зад кулисите. От там обаче не прецизират в детайлности каква тъкмо е била тази атмосфера.

След приключването на състезанието актьори от други страни, в това число Ирландия, Норвегия и спечелилият Швейцария, също се оплакаха от атмосферата зад кулисите.

Ирландската представителка Bambie Thug насочи рецензии към уредниците и съобщи, че е зад кулисите е било " мъчно и извънредно ". Норвежката група Gate показа пред норвежкия вестник Aftenposten, че членовете даже са обмисляли да се отдръпват от надпреварата малко преди финала.

Победителят от Щвейцария Немо също разгласи по време на конференцията си, че организацията е позволила неточности и състезанието има потребност да бъде " поправен ".

Още по тематиката:
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР