Имаме проблем с част от стрийминг платформите, които работят в

...
Имаме проблем с част от стрийминг платформите, които работят в
Коментари Харесай

Министърът на културата: Проблем е, че част от стрийминг платформите нямат превод на български

Имаме проблем с част от стрийминг платформите, които работят в България, българските консуматори заплащат такса за тях, а в това време те не разполагат със наличие, преведено на български език. Това съобщи служебният министър на културата Найден Тодоров пред публицисти в Брюксел.

Той е там за среща на европейските министри на културата в границите на Съвета на Европейски Съюз. Тодоров даде образец с изчезналия превод на български в някои от платформите по отношение на полемиките в Брюксел. По думите му сега има хрумвания за промени в Директивата за аудиовизуални услуги, като едно от предложенията е част от облагата на стрийминг колосите да бъде влагана в основаване на европейско наличие.

Според Тодоров министрите са обсъждали и опцията с облагата да се финансира и локално наличие за районите, в които тези платформи работят.

На територията на България оперират множеството от огромните компании за разпространяване на кино и телевизионно наличие, само че някои от тях, измежду които Netflix и Disney+, не дават на потребителите си превод на български език.

Въпреки това изследвания на частните компании Ernst&Young и BMedia демонстрират разбивката за абонаментите за тези услуги у нас:
Netflix – 200 000HBO Max – 150 000Disney+ – 75 000Amazon Prime – 40 000
Министърът на културата беше запитан и за коментар по отношение на някои от, в това число изключването на Нидерландия от състезанието и възбраната за внасяне на знамена на Европейски Съюз по време на концертите. Последният случай провокира по-рано и възмущението на Европейската комисия.

Тодоров обаче разясни, че нито един от тези кавги не е бил обсъждан в границите на Съвета на Европейски Съюз, само че посочи, че това " може би единствено по себе си е коментар ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР