Манчестър Сити докосва четвъртата си поредна титла в Англия, след

...
Манчестър Сити докосва четвъртата си поредна титла в Англия, след
Коментари Харесай

Манчестър Сити удари Тотнъм в Лондон и е на победа от титлата във Висшата лига

Манчестър Сити допира четвъртата си поредна купа в Англия, откакто победи Тотнъм с 2:0 като посетител в мач от предпоследния 37-и кръг на Висшата лига.

С триумфа " жителите " се откъснаха на 2 точки пред втория Арсенал. В последния кръг Сити ще бъде хазаин на Уест Хем, а " артилеристите " ще одобряват Евертън. При равни точки сред двата отбора, решаваща ще бъде головата разлика. В момента тя е 93-33 за манчестърския гранд и 89-28 за състава на Артета. Тотнъм пък остава твърдо на пета позиция.

Двата гола за състава на Пеп Гуардиола паднаха през втората част и бяха дело на норвежкия див звяр Ерлин Халанд(51`, 91`-дузпа).
 Снимка 665044
Източник:

Първото полувреме беше равностойно, а най-чистото състояние беше в 16-ата минута, когато Фил Фоудън стреля рисково, само че Гилермо Викарио се намеси ослепително.

Домакините капитулираха 6 минути след почивката. Решаващата офанзива беше подхваната от Фоудън, който проби по левия фланг и центрира, само че няколко играчи се разминаха с топката. На дясното крило обаче дебнеше Бернардо Силва, който елегантно изведе Де Бройне в наказателното поле, а белгийският вълшебник сервира топката за Халанд, който нямаше по какъв начин да сгреши от близка отдалеченост.

В 63-та минута на мача Ромеро и Едерсон се сблъскаха тежко, като стражът на Сити съвсем загуби схващане, само че в последна сметка се изправи и даже продължи да играе за няколко минути. В последна сметка лекарите посъветваха Гуардиола да размени вратаря, а Едерсон изпусна нервите си при промяната и изрита една бутилка пред погледа на смаяния Хосеп Хуардиола.

Само 5 минути откакто се Щефан Ортега се появи на терена му се наложи да се намесва уверено. Кулушевски излезе очи в очи с него и стреля само че опитният немски пазач укроти кълбото в ръцете си и резервира скъпата преднина на своя тим.
 Снимка 665042
Източник:

Десет минути преди края още веднъж Кулушевски имаше добра опция да изравни от дребен ъгъл, само че Ромеро още веднъж се намеси уверено.

В 86-а минута Мануел Аканджи сгреши съдбовно и Хюн-Мин Сон се откъсна самичък против Щефан Ортега. Звездата на Тотнъм се опита да прокара топката около вратаря, но Ромеро още веднъж се намеси фантастично и с крайник избави.

В последната минута " жителите " получиха дузпа за нарушаване на Педро Поро против Джереми Доку. Ерлинг Халанд се нагърби с осъществяването и не сгреши за крайното 0:2.

Любопитно беше, че след края на мача почитателите и на двата тима бяха щастливи. Тези на Тотнъм ликуваха, че врагът от Северен Лондон - Арсенал, най-вероятно няма да стане първенец, а тези на Сити се радваха, че са доста покрай триумфа във Висшата лига.
 Снимка 665041
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР