Проблемът, който зърнопроизводителите са поставили, а именно с вноса от

...
Проблемът, който зърнопроизводителите са поставили, а именно с вноса от
Коментари Харесай

Денков: Протестът на зърнопроизводителите е с искания по проблем, който вече е решен

Проблемът, който зърнопроизводителите са сложили, а точно с вноса от Украйна, към този момент е решен. Това съобщи министър председателят Николай Денков пред публицисти.

Той изясни, че митингът на представителите от аграрния бранш сега наподобява с претенции за към този момент решен проблем или с претенции, които не могат да бъдат решени по метода, по който се желае. По думите му, това е по този начин, тъй като се слагат периоди, които няма по какъв начин да се изпълнят.

" Решението дали ще отпадне или няма да отпадне възбраната не може да се взема единствено от производителите. Това е решение, което би трябвало да регистрира общата икономическа и политическа обстановка. То се взема от Министерски съвет и от Народното събрание ", съобщи министър председателят.

От понеделник зърнопроизводителите започнват митинг с обсада на няколко основни пътища в страната. Те недоволстват към решението на Народното събрание да вдигне възбраната за импорт на украинско зърно. През последните дни точно тази тематика стана мотив за напрежение сред кабинета и организациите на зърнопроизводителите, които в последна сметка отхвърлиха да водят договаряния с властта.

Денков съобщи, че няма ги да предложения още веднъж на диалог, до момента в който те не кажат, че са подготвени за разговор. Той посочи, че до момента е отправил предложения за две срещи, само че те не са се отзоволи.

" Има разнобой сред зърнопроизводителите, животновъдите и производителите на плодове и зеленчуци и също по този начин с някои други производства, тъй като техните ползи са разнопосочни ", добави Денков, като акцентира, че сега главните уредници на този митинг са точно зърнопроизводителите.

Министър-председателят изясни също, че позицията на България по въпроса с вноса на украинско зърно не трябва да се преценява с решението на други страни. Той засяга новината, че върху вноса на украинско зърно, откакто Европейската комисия реши да не удължава възбраната за импорт.

" България би трябвало да взима решения тъкмо съгласно личните си национални ползи. Не желая да преценявам нашите решения и ползи с ползите в други страни. В Полша предстоят избори след един месец. В Словакия също предстоят избори след 15 дни. Унгария има много особена позиция във връзка с проблемите, свързани с Украйна и с Русия. Аз не мисля, че България би трябвало да взима решения, които са обосновани от тях ", добави Денков.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР