Причините за катастрофата на самолета на Ивайло Пенчев на този

...
Причините за катастрофата на самолета на Ивайло Пенчев на този
Коментари Харесай

Разследват две версии за катастрофата с Ивайло Пенчев

Причините за злополуката на самолета на Ивайло Пенчев на този стадий са две. Едната е възможен отвод на силовата конюнктура или намаляването на теглителната мощ на мотора, при което самолетът се е движил с дребни обороти при политането към площадката. Втората е стадият за осъществяване на закона за кацане от водача. Това изясни пред Христо Христов - ръководител на управителния съвет на Националния ръб за следствие в превоза, който проверява случая.

Тези две аргументи са първите, които проверяващите ще проучват, само че те могат да бъдат съчетани и с трета. Вятърът, който все още на кацането е бил 2-3 възела, според условията на самолета, не е принесъл за неговото сриване.

След като научават за сриването на самолета на пистата, Христов и сътрудниците му вършат организация. Отивайки на място, те откриват разрушения аероплан на пистата.

" Най-вероятно при втурване на колесниците, когато се понижава челното противодействие, при което моторът е с понижени обороти и при завоя от натоварването се е получил скоростен срив и самолетът се е разрушил на пистата ", изясни Христов и акцентира, че този тип самолети нямат черна кутия, а няколко компютри, които записват налягането.

Те ще бъдат употребявани за разрешаването на случая. Ще бъдат разпитани и четирима очевидци.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР