При предсрочно прекратяване на договор за управление на лечебно заведение,

...
При предсрочно прекратяване на договор за управление на лечебно заведение,
Коментари Харесай

До два месеца ще се провеждат конкурси при предсрочно освободени директори

При предварително преустановяване на контракт за ръководство на лечебно заведение, на което принципал е министърът на опазването на здравето или когато е извършен конкурс, само че не е избран участник, който го е спечелил, срокът за осъществяване на нов конкурс е до 60 дни. Това излиза наяве от заповед на министъра на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев за изменение на Вътрешните правила в Министерството.

За този интервал принципалът ще може да назнача за краткотрайно ръководещ длъжността лице, което дава отговор на всички нормативни условия и актуалните правила.

Със същата заповед се не разрешава в Съвета на шефовете като представител на страната да бъде назначено лице, което към този момент няма правни отношения с Министерство на здравеопазването.

„ Когато вследствие на извършена конкурсна процедура, за член на съвета на шефовете е номиниран чиновник на M3 или различен вторичен разпоредник към M3, чието правно отношение е прекъснато преди назначението му от органа по желание, същият не се назначава. Правилото се ползва и във връзка с към този момент назначен чиновник на M3 или различен вторичен разпоредник към M3 за член на съвета на шефовете, като след преустановяване на правното отношение, същият се освобождава като член на съвета на шефовете “, се споделя в заповедта на министър Меджидиев.

Пълния текст на заповедта може да видите, а вътрешните правила -
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР