Президентът Володимир Зеленски каза, че няма никакви съмнения, че Украйна

...
Президентът Володимир Зеленски каза, че няма никакви съмнения, че Украйна
Коментари Харесай

Зеленски за ракетете в Полша: Няма никакви съмнения, че Украйна не е виновна

Президентът Володимир Зеленски сподели, че няма " никакви подозрения ", че Украйна не е отговорна за ракетния удар, който умъртви двама души в Полша във вторник.

Зеленски съобщи, че е получил уверения от висшите си командири, че „ това не е наша ракета “.

Той също по този начин прикани украинските чиновници да получат достъп до мястото на гърмежа и да вземат участие в следствието.

Коментарът му пристигна откакто шефът на НАТО Йенс Столтенберг сподели, че " най-вероятно " са отговорни ракетите за противовъздушна защита на Киев.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън също сложи под подозрение изказването на Зеленски, че ракетата не е от украински генезис, като сподели на кореспонденти, че „ това не е доказателство “.

Експлозията на ракетата е избухнала във плантация в Полша единствено на 6 километра от границата на Полша с Украйна.

Украинските системи за противовъздушна защита бяха задействани във вторник, когато Русия стартира това, което се счита за най-голямата вълна от ракетни удари от нахлуването през февруари.

Нападението, осъществено по време на срещата на върха на Г-20 в Индонезия, провокира интернационално неодобрение, до момента в който новината за ракетен гърмеж на територията на членката на НАТО Полша породи опасения за рискова ескалация на войната.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР